19:29 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)
  60401

  MAE de la București a lansat astăzi o atenționare de călătorie pentru Irak în care recomandă cetățenilor români să evite călătoriile în această țară, după ce Qassem Soleimani, șeful Forțelor Quds din Iran, a fost ucis într-un atac aerian pe aeroportul din Bagdad.

  BRUXELLES, 3 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Avertismente similare sau chiar și mai alarmante au fost emise de multe dintre Ministerele de Externe din lumea întreagă în urma escaladării conflictelor din Irak.

  ”Având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din Republica Irak, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în această țară. De asemenea, cetățenilor români care se află în Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să evite zonele în care au loc mitinguri, manifestații politice sau orice fel de demonstrații”, se spune în atenționarea MAE.

  Potrivit avertismentului oficial al MAE, cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze, în prealabil, asupra situației de securitate din zonele în care urmează să călătorească, să aibă o atitudine cooperantă cu autoritățile locale și să își noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, coordonate disponibile la următoarea adresă.

  Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă insistent cetățenilor români să își anunțe prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmițând coordonatele pentru a putea fi contactați în eventualitatea apariției unei situații de urgență.

  MAE mai anunță că cetățenii români care sunt implicați într-o situație deosebită pot apela numerele de telefon ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numerele de telefon de urgență ale acestora, care se regăsesc pe pagina web a MAE.

  Тема:
  Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)

  Tematic

  1.114 de civili uciși de raidurile coaliției conduse de SUA în Irak și Siria din 2014
  Cutremur mortal în Iran și Irak: Peste 160 de morți și 1600 răniți (VIDEO)
  Reporterul Sputnik a fost atacat de un lunetist în orașul Mosul din Irak
  FSB a dezvăluit planurile ISIS după înfrângerea suferită în Siria și Irak
  Zaharova despre decizia Marii Britanii: au făcut ordine în Irak, vor ajuta și în Siria
  Medic român care a văzut grozăviile din Irak: „Ce ţară binecuvântată avem"
  SUA repetă minciuna din Irak? Aliații acuză știri false despre Iran! Măsuri de urgență!  
  Tagurile:
  Avertisment, Români, MAE, Irak

  Știrile Zilei