16:52 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  524160

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se află într-o vizită oficială în Siria, unde a avut o întrevedere cu omologul său sirian, Bashar Assad.

  BUCUREȘTI, 7 ian – Sputnik. Vladimir Putin a sosit în Damasc, a avut o întrevedere cu președintele Siriei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Acesta a relatat că din aeroport șeful statului a plecat la punctul de comandă al trupelor rusești din Siria, unde era așteptat de Bashar Assad.

  “Cei doi șefi de stat au audiat rapoartele militarilor cu privire la situția din diverse regiuni ale țării”, a adăugat Peskov.

  Apoi, au discuții bilaterale.

  Potrivit lui Peskov, în cadrul convorbirilor cu Assad  Putin a constatat că “s-a parcurs o distanță enormă pe calea restabilirii statalității siriene și a integrității teritoriale a statului”.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a specificat în drumul său din aeroportul spre punctul de comandă, Putin a trecut pe străzile Damascului. Președintele a menționat că în capitala siriană „se poate observa cu ochiul liber o restabilire a vieții normale”.

  La rândul lui, Assad l-a mulțumit pe Putin pentru vizita efectuată și și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de Moscova în lupta cu terorismul și în restabilirea păcii în Siria.

  De asemenea,  Assad l-a felicitat pe Putin și tot poporul rus cu sărbătoarea Nașterii Domnului, a adăugat Peskov.

  El a menționat că în programul aflării lui Putin în Siria au fost incluse și vizite ale câtorva obiective.

  Tematic

  Războiul din Libia și pacea din Siria în topul agendei ministrului Lavrov la Roma
  Putin și Erdogan au discutat la telefon despre Siria și Libia
  Erdogan anunță că Turcia nu mai poate primi un nou val de migranți din Siria
  Militarii SUA au revenit în șase baze din Siria
  Tagurile:
  Bashar Al Assad, Vladimir Putin, Rusia, Siria


  Știrile Zilei