04:58 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  95481

  Grupare irakiană: ”Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”

  BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Două rachete au lovit azi noapte ”Zona Verde” din Bagdad, punctul cel mai securizat din Irak, unde se află și ambasada americană, transmite Sputnik International

  Atacul a avut loc chiar înainte de miezul nopții – ulterior fiind auzite mai multe explozii și sirenele de alarmă în centrul Bagdadului. Sursa citată menționează că deocamdată nu se cunosc nici pagubele produse – nici autorii atacului.

  Acesta a fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani în capitala Irakului.

  Conform unei analize a Agerpres, aceste atacuri ar urmări ”să răzbune nu doar moartea generalului Soleimani, dar şi a comandantului Abu Mehdi al-Muhandis, numărul doi al grupării Hashd al-Shaabi, coaliţie paramilitară dominată de facţiunile pro-Iran”.

  Sursa citată arată că moartea lui Abu Mehdi al-Muhandis a provocat ”indignare în țară” (Irak) și că un lider grupării Hashd al-Shaabi a ameninţat miercuri Washingtonul cu ”o ripostă nu mai puţin importantă decât răspunsul iranian”.

  ”Prima ripostă iraniană la uciderea comandantului martir Soleimani  a avut loc - a venit timpul pentru prima ripostă irakiană la asasinarea comandantului martir Abu Mehdi al-Muhandis”, a declarat liderul grupării irakiene – personaj inclus pe lista ”teroriștilor”.

  Agerpres reproduce și mesajul adresat militarilor americani de o altă grupare irakiană, ”Harakat Hezbollah al-Nujaba”, una din facţiunile pro-Iran ”cele mai radicale” din Irak:

  ”Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului Abu Mehdi al-Muhandis se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”.
  Tagurile:
  România, Sputnik, SUA, Rachete, atac, Iran


  Știrile Zilei