17:51 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16213

  Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit astăzi cu președintele Comisiei Europene, printre temele de discuție fiind și reformarea sistemului de justiție

  BRUXELLES, 9 ian - Sputnik, Daniel Porovăț. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat înainte de întâlnire că printre temele de discuție se numără și reformarea sistemului de justiție din România.

  „Îmi face o deosebită plăcere și onoare să îi urez bun venit premierului României. Mă bucur în mod deosebit că vom avea posibilitatea de a avea o reuniune bilaterală astăzi. Avem multe subiecte de discutat. Desigur, vom vorbi despre planurile dumneavoastră în ceea ce privește economia, planurile de reformare a sistemului de justiție, un lucru foarte important cu multe provocări”, a anunțat oficialul UE coordonatele discuțiilor.

  Ursula von der Leyen a mai anunțat că discuțiile cu premierul României sunt deja demarate dinainte de această întâlnire pe teme precum Pactul Verde European sau dezvoltarea economiei și că în cadrul întâlnirii de astăzi se va aborda și subiectul ”cum poate UE să fie pregătită pentru era digitală”, un domeniu în care contează pe România pentru că are o reputație excelentă în acest domeniu.

  Ludovic Orban a precizat înainte de întâlnire că îi va prezenta președintelui Comisiei Europene evoluțiile pozitive din România.

  „Mă bucur că am ocazia de a avea această primă întâlnire cu președintele CE, Ursula von der Leyen, în noua calitate oficială de prim-ministru al României. Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta președintelui CE evoluțiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, responsabil, angajat în atingerea obiectivelor UE și în aplicarea reglementărilor adoptate de instituțiile europene”, a declarat premierul.

  El a mai spus că se vor discuta probleme extrem de importante privind viitorul UE, inclusiv cele legate de noul buget al UE. De asemenea, Orban a menționat că România are ca scop aderarea la Schengen și punerea în practică a recomandărilor MCV, astfel încât să poată fi încheiat acest mecanism.

  „Cu siguranță că ne vom prezenta în continuare obiectivele pe care le avem de aderarea României la Schengen, de obiectivul pe care îl avem de a pune în practică recomandările din MCV, astfel încât să obținem practic încheierea acestui mecanism. Lucrurile se știu limpede. În România au avut evenimente importante care au schimbat în bine realitățile din România”, a susținut Orban cauza renunțării la MCV și cea a aderării României la Spațiul Schengen.  Știrile Zilei