22:37 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22651

  Ambasadorul Marii Britanii, care fusese reținut de forțele de ordine iraniene, afirmă că nu a participat la acțiunile de protest de la Teheran.

  BUCUREȘTI, 12 ian-Sputnik. Ambasadorul Marii Britanii în Iran, Robert Macaire, reținut recent în timpul protestelor la Teheran, a declarat că nu a participat la demonstrații din capitala iraniană și a menționat că a părăsit-o peste cinci minute după ce manifestanții au început să scandeze.

  Mai devreme, Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit, Dominic Raab, a calificat reținerea lui Macaire drept o încălcare flagrantă și neîntemeiată a dreptului internațional.

  Agenția Tasnim a anunțat anterior că ambasadorul Marii Britanii, Robert Macaire, a fost reținut pentru câteva ore în timp ce “participa și se ocupa de organizarea, incitare și coordonare a unor acțiuni radicale” în timpul acțiunilor de protest de sâmbătă la Teheran.

  E vorba de o acțiune a câtorva sute de studenți în apropierea universității Amir Kabir, care s-au adunat pentru a aduce un omagiu celor decedați în urma prăbușirii avionului ucrainean. Acțiunea s-a transformat într-un protest, demonstranții cerând demisii și condamnare a celor care se fac vinovați de catastrofă.

   

   

  Tematic

  Germania se opune denunțării acordului nuclear cu Iranul
  Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală aeronava ucraineană
  Zelenski a comentat declarația Iranului privind doborârea avionului cu 176 de persoane
  Ambasadorul Iranului la București: „SUA aveau nevoie de această palmă”
  Tagurile:
  Marea Britanie, Iran


  Știrile Zilei