06:44 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10320

  Comisia Europeană ia în calcul interzicerea ambalajelor din plastic, a anunțat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius, ca parte a luptei împotriva poluării

  BRUXELLES, 13 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul spectaculos a fost făcut de comisarul pentru mediu într-un inteviu pentru Die Welt.  

  Virginijus Sinkevicius a răspuns astfel unei întrebări din partea jurnalistului care i-a luat interviul și care a dat glas preocupării crescânde în Germania pentru mediu, lucru care poate fi observat și din evoluția politică a Verzilor.

  Plasticul reprezintă o mare problemă pentru mediul natural. Circa 245 de milioane de tone de plastic sunt produse anual pe glob, ceea ce reprezintă echivalentul a 31 de kilograme de plastic anual pentru fiecare dintre cele 7,1 miliarde de persoane de pe planetă, spun cercetătorii.

  Acum, comisarul pentru mediu a recunoscut că la Bruxelles, Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic și poate stabili noi cerințe pentru producători.

  „Cu siguranţă vrem să extinde regulile privitoare la obiectele de plastic de unică folosinţă şi în prezent analizăm în ce direcţie este posibilă această extindere. Un pas important ar fi, de exemplu, interzicerea ambalajelor din plastic sau utilizarea plasticului reciclat”, a spus Virginijus Sinkevicius în interviu.

  Totodată, sunt vizați și producătorii de anvelope sau cosmetice, care ar putea fi obligați să reducă drastic cantitatea de microplastice din produse. „Microplasticele sunt pe agenda noastră. Până la finele anului vom veni cu o listă foarte detaliată a tuturor acestor produse care conţin microplastice sau utilizează microplastice”, a mai spus Virginijus Sinkevicius.

  Tagurile:
  Plastic, Comisia Europeana


  Știrile Zilei