17:22 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8330

  Negocierile de la Moscova pentru un acord de pace în Libia înregistrează anumite progrese, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Există un anumit progres în procesul de negocieri de la Moscova în problema Libiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  „Începând cu această dimineață au loc consultări intense cu participarea ambelor tabere din Libia, cu sprijinul miniștrilor Afacerilor Externe și Apărării ai Turiciei și Rusiei. A fost examinat un document care va permite concretizarea anumitor probleme legate de regimul de încetare a focului. Armistițiul, precum știți, a fost anunțat începând cu ora 0.00, duminică, 12 ianuarie, drept răspuns la îndemnul președinților Putin și Erdogan, expus într-o declarație comună adoptată pe 8 ianuarie la Istanbul. Anume acest document final a fost examinat în detaliu la întrevederea de azi, el este obiectul unor negocieri destul de serioase. Astăzi vă putem raporta că există un anumit progres”, a spus Lavrov.

  Tematic

  Putin și Erdogan au discutat la telefon despre Siria și Libia
  Parlamentul Turciei a autorizat intervenția militară în Libia
  Norvegia, gata să preia refugiații libieni din România
  Surse: Detalii din acordul de pace din Libia, care va fi semnat la Moscova
  Războiul din Libia și pacea din Siria în topul agendei ministrului Lavrov la Roma
  Tagurile:
  Moscova, Libia, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei