08:42 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  251370

  Occidentalii, în loc să recunoască incompetența și corupția propriilor sisteme de aplicare a legii - pun această temă într-o forțată conivență cu impactul asupra liberei circulații.

  BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. România se confruntă cu o criză a sistemului de luptă împotriva criminalității organizate – iar acest fapt se datorează și țărilor UE, care permit ca rețelele infracționalității să prospere.

  Concret, pe date clare, rapoartele europene recente arată că, în prezent, există 5000 de grupuri de criminalitate, care acționează pe întreg teritoriul Uniunii Europene, cu 50% mai multe față de anul 2013.

  Acest fapt a fost adus în prim plan de eurodeputatul Puterii Umaniste Maria Grapini, chiar în plenul Parlamentului European, reunit ieri la Strasbourg pentru a dezbate tema criminalității organizate transfrontaliere.

  Interesant și, totodată, ipocrit este că occidentalii - în loc să recunoască incompetența și corupția propriilor sisteme de aplicare a legii - pun această temă într-o forțată conivență cu impactul asupra liberei circulații.

  În aceste condiții, europarlamentarul Maria Grapini a intervenit în plen, solicitând comisarului implicare, adică ”propuneri concrete pentru destructurarea acestor rețele criminale” – și mai ales propuneri unitare pentru toate statele membre.

  ”E o temă care îi interesează pe toți cetățenii europeni”, a subliniat Grapini. ”Ne-ați prezentat o situație care pe mine mă îngrijorează și mă întreb ce soluții avem, pentru că Europolul arată că și corupția a crescut.

  Grapini a trecut în revistă aceste date clare, care se referă la criminalitate economică, prostituție, droguri, trafic de arme și pierderi de vieți omenești.

  ”Nu numai societatea și economia sunt afectate, avem împușcături pe stradă, în magazine, evacuări de baruri și cafenele”, a spus Grapini, deci ”Trebuie să găsim soluții!”.

  Adică, i-a spus Maria Grapini în față comisarului european, ”pe lângă faptul că ați declarat că vreți să faceți o analiză și-o situație, eu cred că trebuie să avem propuneri”.

  ”Nu sunt de acord să personalizăm, interesul nostru este pentru piața internă, pentru toate statele membre, să avem transmiterea corectă și rapidă a informațiilor pentru a destructura aceste rețele care afectează viața oamenilor!”, a declarat Maria Grapini la Strasbourg.

  Cu alte cuvinte – nu mai încercați să dați vina doar pe anumite state, mai ales din est, ci luați măsuri și în cazul vostru, unde aceste rețele au piața principală de desfacere.

  Reamintim că Sputnik a desemnat-o pe Maria Grapini ”Europarlamentarul anului 2019”, aceasta pentru ”Activitatea ei susținută în apărarea României”.

  Tematic

  Grapini, dezvăluiri incendiare despre pedofilii și evaziunea fiscală a Olandei
  Maria Grapini acuză: România ”a devenit furnizor de copii traficați” pentru Vest
  Maria Grapini, sfat pentru Dăncilă: să nu meargă la evenimentul electoral al lui Iohannis
  Curajul lui Grapini! Îi sfidează pe americani și face o conferință la Bruxelles cu Huawei!
  Maria Grapini, cel mai puternic mesaj adresat Europei despre Revoluție
  Tagurile:
  Europa, Est, Occident, Maria Grapini


  Știrile Zilei