14:22 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Presiunile asupra Sputnik Estonia (22)
  9711

  Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei consideră că sancțiunilor împotriva Sputnik Estonia reprezintă o chestiune ce ține de „apărare a Europei”.

  BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a declarat că sancțiunile în raport cu Sputnik Estonia reprezintă o chestiune de „apărare a Europei”.

  El a explicat că Tallin promovează politica de sancțiuni a Uniunii Europene nu împotriva agenției Sputnik, ci împotriva directorului general al Agenției Internaționale de Presă “Rossiya Segondya”, Dmitriy Kiselev, față de care au fost introduse sancțiuni în calitate de persoană fizică.

  "Acest lucru nu are nimic cu libertatea presei, ci este legat de apărare, de apărarea Europei, a libertății", a declarat Reinsalu agenției RIA Novosti în culoarele forumului internațional politologic “Dialogul Raisina”.

  Conducătorul Sputnik Estonia, Elena Cerîșeva, a declarat la postul de televiziune ETV+ că autoritățile estoniene afirmă că AIP Rossiya Segondya este controlată de Kiseliov, „pentru că el semnează”. Cerîșeva a subliniat că “Rossiya Segodnya” este o instituție media federală, o întreprindere unitară, care nu se află pe lista sancțiunilor, iar Kiselev este doar un angajat.

  Тема:
  Presiunile asupra Sputnik Estonia (22)

  Tematic

  Sputnik Estonia s-a adresat poliției estoniene: Sancțiunile trebuie să fie revizuite
  Jurnaliștii Sputnik Estonia părăsesc redacția din cauza amenințărilor autorităților
  Federația Europeană a Jurnaliștilor cere CoE examinarea situației Sputnik Estonia
  Rusia va pregăti un răspuns complex la presiunile asupra angajaților Sputnik Estonia
  Tagurile:
  Ministerul Afacerilor Externe, Sputnik, Estonia


  Știrile Zilei