17:43 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  137 0 0

  Numărul infracțiunilor cu cuțitul comise în Anglia și Țara Galilor a ajuns la cel mai mare nivel din ultimul deceniu, potrivit noilor date publicate de guvernul britanic.

  BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Doina Crainic. Datele publicate joi de Ministerul Justiției din Marea Britanie arată că, în total, 26.364 de infracțiuni au fost înregistrate anul trecut până în septembrie 2019, ceea ce înseamnă cu 3% mai mult față de anul precedent și cel mai mare număr din 2009.

  Potrivit datelor din documentul guvernamental, creșterea este determinată de un număr tot mai mare de persoane care au în posesie „un articol cu un cuţit”.

  Cifrele șocante vin după ce o serie de inițiative guvernamentale și propuneri ale miniștrilor cu privire la combaterea infracțiunilor cu cuțitul au fost ridiculizate pe mediile de socializare, potrivit RT.

  În martie 2019, secretarul Apărării de atunci, Gavin Williamson, a insistat că forțele armate ale Regatului Unit sunt „gata să răspundă” și să îl ajute pe ministrul de interne Sajid Javid să „rezolve această problemă”. Propunerea a provocat ridiculizări pe Twitter, mulți punând la îndoială posibilitatea ca personalul militar să poată oferi o soluţie necesară în cazul unei probleme extrem de complexe.

  În august 2019 a fost intens criticată o strategie guvernamentală de combatere a infracțiunilor cu cuțitul, prin introducerea de mesaje anti-înjunghiere pe cutiile de ambalaj pentru pui prăjiți în mai multe lanțuri de restaurante din Anglia și Țara Galilor. Criticii au denunțat inițiativa ca fiind rasistă, din cauza unui obicei vechi de a face o asociere între persoanele de culoare și puii prăjiți.

  Tematic

  UK: deputaţii votează acordul privind Brexit, ce noutăţi conţine – 2020, anul Brexit
  UK, zi istorică: proiectul de lege privind ieşirea din UE, adoptat - Brexit la 31 ianuarie
  Ambasadorul UK în Iran afirmă că nu a participat la protestele de la Teheran
  Tagurile:
  Țara Galilor, Anglia, crime

  Știrile Zilei