05:10 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13530

  Premierul Viktor Orban a recunoscut că partidul pe care îl conduce, Fidesz, a fost „la un pas” de a părăsi ieri Partidul Popular European în urma votului dat în Parlamentul European împotriva Ungariei

  BRUXELLES, 17 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Viktor Orban a făcut declarații incendiare la un post de radio din Ungaria, cu referire la rezoluţia votată ieri în Parlamentul European împotriva Ungariei şi Poloniei, vot care a avut sprijinul PPE.

  Din acest motiv, Orban a spus că motivul pentru care Fidesz a fost atât de aproape de a părăsi PPE a fost faptul că majoritatea acestei familii politice „ne-a trădat”.

  El a mai afirmat că eurodeputaţii francezi, spanioli şi italieni din PPE au fost „clar de partea noastră”, iar în dezbatere au susţinut că PPE ar trebui să apere Ungaria.

  Dacă PPE nu va sprijini Ungaria, „va trebui să lansăm o mişcare europeană creştin-democrată. Vom avea aliaţi”, a declarat Orban care pregătește această mutare politică încă de când apartenența Fidesz la popularii europeni a fost pus în discuție de conducerea PEE.

  Partidul lui Orban, Fidesz, a fost suspendat anul trecut din PPE în urma criticilor Bruxelles-ului la adresa Budapestei privind măsurile împotriva migraţiei.

  Premierul ungar, un adversar al migraţiei în masă venite în UE din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa, consideră că PPE trebuie să revină la abordările conservatoare în ce priveşte imigraţia, modelul familiei tradiţionale şi susţinerea culturii naţionale.

  PPE investighează în acest moment Fidesz ca să ia o decizie dacă mai păstrează acest partid în rândurile sale, un proces anunțat că se va încheia la finele acestei luni.

  Tagurile:
  Viktor Orban, Ungaria, PPE


  Știrile Zilei