09:22 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17450

  Vladimir Putin va efectua o vizită la Berlin unde va participa la Conferința Internațională dedicată reglementării crizei din Libia.

  BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa la conferința internațională de la Berlin, dedicată Libiei, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

  “Pe 19 ianuarie președintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua o vizită la Berlin pentru a participa la Conferința Internațională, dedicată Libiei. Va avea loc un schimb de opinii în problema reglementării crizei libiene, inclusiv problemele încetării cât mai rapide a acțiunilor militare, concilierea părților conflictului și lansarea unui dialog larg politic sub egida ONU”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale.

  Totodată Kremlinul subliniază că înțelegerile cheie vor fi fixate într-un document final al conferinței.

  Evenimentul va avea loc pe 19 ianuarie la Berlin. La conferință vor participa președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, șeful Guvernului de Conciliere Națională, Fayez al-Sarraj, comandantul Armatei Naționale Libiene, Khalifa Haftar, reprezentanții SUA, Marii Britanii, Egiptului, ONU și UE.

  Serghei Lavrov a efectuat o vizită în Uzbekistan
  © Sputnik / Виталий Белоусов

  Luni la Moscova au avut loc negocieri între miniștrii Afacerilor Externe, Apărării din Rusia și Turcia cu reprezentanții celor două tabere ale conflictului din Libia. Discuțiile au durat peste șase ore, însă, în cele din urmă, acordul de încetare a focului nu a fost semnat. Haftar a părăsit Moscova pentru a lua o pauză. Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că principalul rezultat al negocierilor în problema Libiei de la Moscova a devenit acceptul părților pentru continuarea a armistițiului.

  Săptămâna trecută președinții Rusiei și Turciei au convenit asupra unei poziții comune în problema Libiei și au îndemnat toate părțile să înceteze focul începând cu ora 0.00, 12 ianuarie, și să se așeze imediat la masa de negocieri. Totuși, comandantul Armatei Naționale Libiene, Khalifa Haftar, a declarat că salută această inițiativă, însă își va continua ofensiva asupra Tripoli, care continuă din luna aprilie a anului trecut. La rândul său, liderul Guvernului Concilierii Naționale, Fayez al-Sarraj, a declarat în timpul unei vizite în Italia că salută inițiativa de pace, însă cu condiția retragerii unităților Armatei Naționale Libiene.

  Tematic

  Norvegia, gata să preia refugiații libieni din România
  Surse: Detalii din acordul de pace din Libia, care va fi semnat la Moscova
  Lavrov: Există un progres în negocierile pentru acordul de pace din Libia
  Generalul libian Haftar a plecat de la Moscova fără să semneze armistițiul
  Lavrov: NATO a distrus statalitatea Libiei
  Turcia își trimite trupele în Libia
  Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
  Tagurile:
  Berlin, Libia, Vladimir Putin


  Știrile Zilei