08:45 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  891960

  Au lansat un atac dublu – cu rachete balistice și drone asupra unei tabere militare – în timp ce au luat la țintă și o moschee din incintă, unde se aflau militari la rugăciune.

  BUCUREȘTI, 19 ian - Sputnik, Evan Răutu. 60 de persoane au murit și alte zeci sunt rănite în urma unui atac al grupării rebele houthi împotriva unei tabere militare de antrenament yemenite, aflată în orașul Marib (Yemen), transmite Al Arabiya

  Surse Al Arabiya au precizat că milițiile Houthi (considerate ca fiind susținute de Iran), au lansat un atac dublu – cu rachete balistice și drone asupra taberei – în timp ce au luat la țintă și o moschee din incintă, unde se aflau militari la rugăciune.

  Între timp, informează sursa citată, armata yemenită, cu ajutorul coaliției arabe, a continuat să tragă asupra locațiilor milițiilor Huthi, situate în Nahham, la nord de capitala Sanaa.

  Războiul din Yemen durează de peste 5 ani, de când rebelii huthi l-au îndepărtat de la putere pe președintele Abd-Rabbu Mansour Hadi, iar aceasta a dus la o intervenție a unei coaliții conduse de Arabia Saudită, un fel de NATO arab, care încearcă să îl readucă pe fostul președinte la putere.

  Tematic

  Un NOU ATAC aerian asupra iranienilor – 6 morţi
  ”Fără valoare, idiot, criminal, gunoi” - Ideologul USR, atac violent la… Mihail Sadoveanu!
  Alertă: ATAC speculativ (de noapte) la MONEDA naţională! Numele ministrului Cîțu, implicat
  Atac terorist îngrozitor, dejucat în Rusia
  Atac armat în SUA asupra unei biserici: morţi şi răniţi
  Forțele populare irakiene: Convoiul medical nu a fost lovit de un atac aerian al SUA
  Tagurile:
  rachete, atac, lumea arabă


  Știrile Zilei