20:52 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  134 0 0

  Trupurile neînsuflețite ale 11 cetățeni ucrainieni, morți în catastrofa aviatică din Iran, au fost repatriate astăzi, transmite RIA Novosti cu referire la postul ”112”.

  CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Potrivit RIA Novosti, în Ucraina au fost aduse corpurile celor 11 cetățeni ai Ucrainei care au decedat în urma catastrofei aviatice din Iran.

  Nouă dintre acestea sunt membrii echipajului avionului de tip Boeing 737-800 al companiei Ukrainian International Airlines, care a fost doborât de o rachetă antiaeriană, lansată de forțele aeriene iraniene, în data de 8 ianuarie 2020. La bordul avionului se aflau în total 179 de persoane – iranieni, cetățeni ai Canadei, Germaniei, Ucrainei, Marii Britanii, Elveției, Suediei și Afganistanului.

  Ulterior, Staul Major al Iranului a precizat că avionul a fost lovit deoarece zbura în apropierea unui obiect militar important. După cum se subliniază în declarație, acest lucru s-a întâmplat în condiții de alertă militară sporită, în contextul eventualității unui răspuns al SUA la atacul cu rachete asupra bazelor militare în Irak.

  Tematic

  Dezastrul nopții – un avion Boeing 737 s-a prăbuşit la Teheran! Erau 180 de oameni la bord
  SUA: Nu vrem un război cu Iran, nici să schimbăm regimul de la Teheran
  Ambasadorul UK în Iran afirmă că nu a participat la protestele de la Teheran
  NUCLEARA în tragedia de la Teheran: de fapt, SUA maschează o neglijență CRIMINALĂ?
  Teheran: Războiul economic al SUA împotriva cetățenilor iranieni echivalează cu terorismul
  Tagurile:
  Kiev, lacrimi


  Știrile Zilei