22:30 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  144 0 0

  Peste 435.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru rezidență înainte de Brexit. Românii se clasează astfel pe locul doi în topul cetățenilor din statele membre ale UE care vor rezidență în Regatul Unit, pe locul fruntaș fiind polonezii.

  BRUXELLES, 20 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. După polonezi și români, pe locul trei se clasează italienii, dar la mare distanță cu 291.000 de cereri.

  În schimb, românii sunt pe primul loc în Londra, cu 163.000 de conaționali care locuiesc acolo. Alte două comunități numeroase de români sunt în Birmingham și în estul Angliei.

  Toți străinii care locuiesc în Marea Britanie au termen până la sfârșitul anului 2020 să depună cerere de obținere a statului care le va permite să locuiască și să muncească acolo și după Brexit.

  Până la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut au fost depuse 2.756.100 de astfel de cereri, iar 2.450.100 dintre ele au primit aprobarea autorităților. Doar șase cereri au fost respinse, în cazul unor persoane care figurau ca infractori.

  În octombrie, ministrul securității din Marea Britanie, Brandon Lewis, a indicat că cetățenii UE ar putea fi deportați dacă nu depun cerere de a rămâne în țară până la termenul din decembrie 2020.

  “Cetățenii UE sunt prietenii, familia și vecinii noștri și prețuim contribuția uriașă pe care au adus-o țării noastre”, a declarat Lewis săptămâna trecută.

  Tematic

  Românii în UK, avertizare: Metroul din Londra, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi
  UK, zi istorică: proiectul de lege privind ieşirea din UE, adoptat - Brexit la 31 ianuarie
  Românii din Marea Britanie: Harta interactivă a tuturor secțiilor de votare din UK
  Vremea în UK săptămâna asta: avertizarea meteorologilor - 10 cm zăpadă, vânturi, îngheţ
  Raport şocant în UK: Crimele cu cuțitul în Anglia și Țara Galilor – la un nivel record
  Ambasadorul UK în Iran afirmă că nu a participat la protestele de la Teheran
  Tagurile:
  Români, Marea Britanie


  Știrile Zilei