10:44 22 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.64
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  149 0 0

  Vice premierul Turcan a avut, alături de Ministrul Educației și Ministrul Muncii o întâlnire cu Fadia Saadah, Director Regional și Vicepreședinte al Grupului de Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria.

  BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat, în cursul dimineții, că va avea o întâlnire de lucru cu reprezentantul Băncii Mondiale pentru Educație în Europa și Asia Centrală.

  Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Educația, Sănătatea și Munca reprezintă domenii prioritare în parteneriatul cu Banca Mondială.

  ”Contăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru programe eficiente și transparente care să țintească domeniile fără de care România nu poate crește: infrastructura, sănătatea, educația”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

  Sursa citată a precizat că s-a discutat cu experții Băncii Mondiale despre unul dintre cele mai importante proiecte comune aflate în derulare. Este vorba despre proiectul privind învățământul secundar – ROSE.

  Obiectivele sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este cel mai mare contract de finanțare derulat de Banca Mondială, în sectorul educației, valoarea fiind de 200 de milioane de euro, a mai explicat Turcan.

  Tematic

  Învățătoarea ”prinsă” de ministru. Cunoscut analist: ”Aș da-o afară din clasă pe Anisie!”
  Anunțul ministrului Anisie: se pune în dezbatere metodologia pentru concurs
  Monica Anisie se preface că regretă, NU recunoaște că a încălcat legea – ci INSTIGĂ!
  Zvonul săptămânii: se pregătește înlocuirea Monicăi Anisie de la șefia MEC?
  Celebru avocat o face praf pe Anisie: ”Cucoana birocrată să demisioneze de urgență!”
  Anisie, făcută praf de un jurnalist: ”așezată de hazard în fotoliul de ministru”
  Tagurile:
  Banca Mondială, Monica Anisie

  Știrile Zilei