02:20 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  84050

  Prima Zi Mondială de proteste împotriva tehnologiei 5G a fost anunţată. Un apel împotriva introducerii acestei tehnologii a acumulat peste 3.300 de pagini de semnături şi va fi livrat către mai multe guverne din lume.

  BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik, Doina Crainic. Protestele vor avea loc în mai multe țări sâmbătă, 25 ianuarie 2020. Aceasta este prima Zi Mondială de proteste împotriva tehnologiei 5G. Până în prezent, apelul 5G Space Appeal împotriva introducerii acestei tehnologii a acumulat peste 3.300 de pagini de semnături şi va fi livrat către mai multe guverne din lume, potrivit globalresearch.ca.

  Proteste publice sunt planificate pentru 25 ianuarie 2020 în următoarele oraşe: Durban, Africa de Sud; Canberra și Sydney, Australia; Tokyo, Japonia; Torino, Bologna, Ravenna și alte oraşe din Italia; Londra, Edinburgh, Isle of Man și alte zone din Regatul Unit; Washington, DC, New York City, Hawaii și alte oraşe din Statele Unite; Montreal, Toronto, Vancouver și alte oraşe din Canada; și în Belgia, Bermuda, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Irlanda, Kenya, Malta, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia și alte țări.

  Informații despre protestele din fiecare ţară, pagini de Facebook și contacte de e-mail, sunt disponibile pe site-ul Stop 5G International.

  Potrivit organizaţiei, compania SpaceX intenționează să lanseze 60 de sateliți simultan, de două ori pe lună. Acesta intenționează să înceapă furnizarea de 5G din spațiu imediat ce cel puțin 420 de sateliți vor fi pe orbită și după ce Comisia Federală de Comunicaţii va aproba cererea sa de a vinde un milion de dispozitive utilizator americani.

  The Cellular Phone Task Force a postat un rezumat în care descrie planurile privind lansarea de sateliţi de către SpaceX și alte șapte companii, modul în care sateliții vor fi integrați în rețeaua wireless globală și efectele pe care le vor avea asupra sănătății și mediului.

  125 orașe din Italia se opun tehnologiei 5G. Alleanza Italiana Stop 5G a publicat pe site-ul său o listă cu 125 de municipalități din Italia care au adoptat rezoluții sau ordonanțe care se opun 5G.

  De asemenea, astrofizicianul italian Stefano Gallozzi organizează un protest al comunității științifice din Italia împotriva sateliților Starlink ai SpaceX, susţinând că aceştia vor interfera cu observațiile astronomilor asupra stelelor și în special cu telescoapele astronomice radio. Gallozzi este, de asemenea, co-administrator al Stop 5G Italia, care are peste 10.000 de membri și este implicată în organizarea de proteste în orașele italiene pe 25 ianuarie.

  Tagurile:
  Huawei, Proteste, România


  Știrile Zilei