17:21 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  38217

  Klaus Iohannis a fost primit astăzi de președintele israelian Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei pe care președintele României o efectuează în Israel

  BUCUREȘTI, 21 ian - Sputnik, Marius Holdean. Primirea lui Klaus Iohannis de către președintele israelian a avut loc la reşedinţa oficială a preşedintelui Statului Israel - Beit HaNassi din Ierusalim.

  Reuven Rivlin i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru această vizită.

  "Este plăcerea mea. Vă mulţumesc pentru această primire", a replicat Iohannis.

  În discursul său, preşedintele israelian a avut cuvinte deosebite despre România:

  "Nu trebuie să luăm avionul ca să ajungem în România, putem înota până acolo. Nu este o distanţă mare. Nu e un efort ca să ajungi în România. Putem să spunem că suntem foarte apropiaţi nu numai în privinţa istoriei, ci natura oamenilor este asemănătoare", a spus Reuven Rivlin.

  Președintele Israelului a apreciat participarea României la condamnarea Holocaustului, spunând că "nu luptăm numai împotriva antisemitismului, ci împotriva rasismului şi ştiu preocuparea şi că împărţim aceleaşi valori (...) pentru a educa. Nu putem lupta împotriva rasismului şi a urii fără cooperare şi cooperarea este foarte-foarte importantă", a mai spus preşedintele Statului Israel.

  Anterior întâlnirii, şeful statului român a scris în Cartea de onoare.

  Întrevedere bilaterală cu Preşedintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin (Israel, Ierusalim)
  Întrevedere bilaterală cu Preşedintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin (Israel, Ierusalim)

  Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Iohannis fac parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, dar şi consilierii prezidenţiali Sergiu Nistor, Andrei Muraru, Daniela Bârsan, Delia Dinu şi deputatul Silviu Vexler. De asemenea, este prezent şi ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

  Preşedintele Iohannis efectuează de astăzi până joi o vizită în Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau - "Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism".

  Mâine, preşedintele Iohannis se va întâlni cu liderul Alianţei Albastru&Alb din Israel, Binyamin (Benny) Gantz, iar apoi va participa la dineul oficial oferit de preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Forumul liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului.

  Forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului - Yad Vashem, se desfăşoară joi la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

  Tagurile:
  Israel, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei