12:29 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18301

  O companie românească a provocat un scandal de proporții în guvernul din Tanzania, care a fost urmat de o serie de demisii.

  BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. O companie din România a provocat un scandal la cel mai înalt nivel în Tanzania, președintele țării, John Maguful, fiind nevoit să-l demită pe ministrul Afacerilor Interne, Kangi Lugola, suspectat de fraudă și corupție, anunță presa locală.

  Drept motiv oficial al demisiei ministrului a fost numit “lipsa de integritate”. Între timp, secretarul permanent din Ministerul Afacerilor Interne, brigadierul Jacob Kingu, și-a prezentat demisia în urma acestui scandal. Totodată, a fost demis și comisarul general al Serviciului de Pompieri și Servicii de Salvare, Thobias Andengenye.

  Ministrul de Interne este acuzat de încheierea unor contracte în valoare de 453 milioane de dolari cu o companie românească (denumirea acestea nu este specificată) pentru achiziționarea unor echipamente anti-incendiare.

  Contractul a fost semnat fără participarea Ministerului Finanțelor și fără aprobarea parlamentului, susține Maguful.

  "Kangi Lugola a fost elevul meu la Școala Gimnazială Sengerema, dar pentru asta spun NU. La fel și în cazul Andengenye, care, știu, face o treabă bună, dar pentru asta spun NU. El a plecat în Europa și a semnat un contract care costă trilioane de șilini fără a obține aprobarea Parlamentului ", a declarat președintele.

  Tematic

  Absența lui Iohannis de la Ziua Franței și Misterul Morții unui ofițer român în Africa
  Grâul românesc va salva de foame Africa de Est și Yemen
  Tagurile:
  România, Africa

  Știrile Zilei