09:16 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirusul din China - epidemie globală (60)
  192220

  Coronavirusul descoperit în China a ajuns în Europa, primele trei cazuri de contaminare cu acesta fiind confirmate în Franța, unul dintre pacienți fiind internat la Bordeaux, iar ceilalți doi la Paris

  BRUXELLES, 25 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Acestea sunt primele două cazuri confirmate pe teritoriu european, a spus Agnès Buzyn pentru Le Monde. Pacientul de la Bordeaux este un francez de 48 de ani de origine chineză.

  El a fost internat joi cu simptome gripale clasice: febră și tuse. În timpul consultului, medicul l-a întrebat dacă a călătorit recent și astfel s-a aflat că bărbatul a relatat că s-a reîntors din Olanda, dar a călătorit și în China, la Wuhan. Imediat, medicul a declanșat procedura de urgență absolută, cu mască și izolarea pacientului.

  Și în Marea Britanie sunt 14 persoane care au călătorit în China și care aveau simptomele unei afecțiuni similare gripei, însă deocamdată nu a fost confirmată cu certitudine nicio infecție cu coronavirus.

  Bilanțul victimelor în China a ajuns între timp la 41, iar numărul contaminaților confirmați este de 1300.

  Autoritățile sanitare din toată lumea iau măsuri pentru prevenirea unei pandemii. Alături de China, virusul a fost depistat și în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Malaezia, Franța, Statele Unite și Australia.

  Virusul, care nu are tratament și se poate răspândi prin aer, creează panică din cauza numărului de necunoscute, la acest moment încă nefiind clar cât de periculos este și cât de ușor se răspândește. Printre simptome se numără febra, dificultățile de respirație și tusea. Trei echipe de cercetători vor începe dezvoltarea de potențiale vaccinuri, intenția fiind de a avea unul până în luna iunie.

  Тема:
  Coronavirusul din China - epidemie globală (60)
  Tagurile:
  Franța, China, virus


  Știrile Zilei