06:00 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  141010

  Un asteroid uriaș se va îndrepta spre Pământ în februarie. Un cercetător rus de la Universitatea Federală Baltică „Emmanuel Kant” spune care ar putea fi consecințele unei coliziuni.

  BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. Directorul comunității astronomice a Universității Federale Baltice „Emmanuel Kant”, Alexei Baïgachev, a spus că asteroidul, care măsoară aproape un kilometru în diametru, va trece pe lângă planeta noastră în februarie şi nu este periculos pentru Pământ, potrivit Sputnik France

  „La mijlocul lunii februarie, asteroidul va trece pe lângă Pământ, apropiindu-se de el la o distanță minimă de 0,039 unități astronomice. În unitățile de măsură cu care suntem obișnuiți, această distanță este enormă, aproape șase milioane de kilometri. Prin comparație, Luna este de 15 ori mai aproape de Pământ. Desigur, această apropiere a unui asteroid nu prezintă niciun pericol pentru Pământ și locuitorii săi, nici măcar unul ipotetic”, a spus cercetătorul, citat de serviciul de presă al Universității.

  Care ar fi consecințele unei coliziuni?

  Baigachev a explicat, de asemenea, că o coliziune între un astfel de corp ceresc și planeta noastră ar avea consecințe catastrofale, energia emisă depășind cea mai puternică detonare termonucleară. Dar cercetătorul a subliniat că o astfel de situație este foarte puţin probabilă.

  Potrivit cercetătorului, astronomii din întreaga lume monitorizează îndeaproape mișcările tuturor corpurilor cerești potențial periculoase. În plus, echipamente de ultimă generație le pot simula rutele cu mult timp înainte pentru a avertiza cu privire la un posibil pericol.

  NASA a anunțat că uriașul asteroid denumit 163373 sau 2002 PZ39 și având un diametru de 440 până la 990 de metri va ajunge în apropierea planetei noastre în februarie.

  Descoperit pe 23 octombrie 1995, asteroidul aparţine familiei Apollon. Data viitoare când se va apropia de Pământ va fi în 2075.

  Tematic

  Un asteroid potențial periculos care se deplasa către Pământ, înregistrat pe VIDEO
  Asteroid cât Colosseumul, spre Pământ cu o viteză de 35.000 km/h
  Noapte înfricoşătoare: Asteroid în apropiere alarmantă de Pământ - VIDEO
  NASA: Asteroid uriaș care ar produce „dezastru la scară continentală”, aproape de Pământ
  Un asteroid gigantic ar putea lovi Pământul la aceste date, potrivit NASA
  Tagurile:
  Pământ, Asteroid

  Știrile Zilei