15:18 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (669)
  185701

  Un raport al Comitetului de Consultanţă pentru Migraţie (MAC) arată că Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru imigranţi pentru a sprijini ocuparea locurilor de muncă după Brexit.

  BUCUREŞTI, 30 ian – Sputnik, Doina Crainic. După Brexit, Regatul Unit nu va mai acorda prioritate imigranţilor proveniţi din UE. MAC, organizaţie independentă care acordă consultanţă guvernului de la Londra, avertizează că recomandările formulate vor reduce probabil creşterea populaţiei şi a economiei Regatului Unit faţă de perioada în care a fost în vigoare libera circulaţie, prin introducerea unor praguri salariale şi de calificare, potrivit incont.stirileprotv.ro.

  Măsurile vor îngreuna angajarea cetăţenilor europeni, dar îi vor ajuta pe imigranţii din afara UE. Conform MAC, salariul minim pentru imigranţii calificaţi trebuie să scadă cu 4.400 de lire anual, de la nivelul actual de 30.000 de lire. Noua politică privind imigraţia ar urma să fie aplicată de la începutul anului viitor.

  De asemenea, imediat ce încetează libera circulaţie a cetăţenilor europeni în Regatul Unit, va intra în vigoare un sistem de imigraţie pe bază de punctaj, inspirat de cel din Australia.

  Raportul MAC mai arată că salariul minim va trebui să fie diferit pentru anumite profesiuni mai bine remunerate, în timp ce angajaţilor din învăţământ şi sănătate ar trebui să li se aplice un prag salarial mai coborât.

  În ceea ce priveşte imigranţii înalt calificaţi, cum ar fi muzicienii sau oamenii de ştiinţă, raportul propune un sistem mai deschis, apreciind că limitarea actuală a numărului de vize este prea restrictivă.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (669)

  Tematic

  Românii din UK, important: cine se va putea angaja şi cine va avea restricții după Brexit
  Acordul pentru Brexit, semnat la nivel european
  Năstase extrage pentru PSD lecțiile electorale care decurg din Brexit
  Marea Britanie, punct de cotitură: noile monede puse în circulaţie după Brexit - FOTO
  Hărțile Brexit: Controale vamale între UK şi UE - schimbări fundamentale
  România primește încă un europarlamentar după Brexit: cine e norocosul
  Tagurile:
  Imigranți, Români, Brexit


  Știrile Zilei