15:32 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  568 0 0

  Mulţi români care au lucrat în străinătate îşi pot recupera taxe plătite în plus, însă, din cauza lipsei de informare, amână recuperarea legală a acestor sume. Ce trebuie să facă pentru a beneficia de rambursarea taxelor plătite în străinătate.

  BUCUREŞTI, 4 feb – Sputnik, Doina Crainic. În majoritatea ţărilor, anul fiscal începe odată cu începerea noului an calendaristic, iar persoanele care vor să îşi recupereze taxele plătite în plus în țara unde au lucrat pot completa acum cererile în acest sens.

  Taxele care se reţin din veniturile obţinute într-o ţară străină depind de factori precum sumele câștigate, perioada muncită, sistemul de impozitare din țara respectivă.

  „Potrivit calculelor noastre, din totalul sumei generate de un muncitor, aproximativ 42% sunt reținute sub forma diferitelor taxe. Este posibil să recuperăm integral sau parțial sumele plătite în plus”, a afirmat Zsoldos Szabolcs, Manager RT TAX România, potrivit stiridiaspora.ro.

  Totuşi, din cauza lipsei de informare sa a unor informaţii greşite, mulţi români care au lucrat în străinătate nu își folosesc dreptul legal de a recupera sumele plătite în plus în țările unde au lucrat, sume care pot ajunge chiar la mii de euro.

  Potrivit lui Szabolcs Zsoldos, rambursarea taxelor este un pas normal în procesul de declarare a veniturilor și nu afectează asigurările sociale sau viitoarele angajări în ţara respectivă, fiind vorba doar de impozitul pe venit.

  Potrivit calculelor companiei RT TAX, peste 50% dintre românii plecați în străinătate nu își recuperează taxele plătite acolo, ceea ce reprezintă, pentru anul 2019, peste 20 milioane de euro. Pentru a nu vă încurca cu documentaţia, puteţi apela la un specialist în recuperarea taxelor.

  Dacă a plecat de la locul de muncă şi a părăsit ţara, angajatul român poate să solicite rambursarea taxelor din statul unde a plătit taxele. Pentru aceasta trebuie completate formulare de returnare a taxelor, iar personalul de la serviciul fiscal verifică datele personale completate şi calculează suma taxelor pe venit plătită în plus, potrivit indrumari-juridice.eu. Chiar dacă ați fost angajat doar pentru o perioadă scurtă de timp, puteti opta pentru recuperarea acestor taxe.

  Tematic

  Date alarmante: un sfert dintre angajatorii români îngheață salariile
  Savaliuc, lecție de rațiune și curaj pentru români, împotriva manipulării
  Acțiune contra Guvernului: ”Urmează o perioadă foarte grea!” Avertisment pentru români
  Cinci previziuni grave – vizează banii a milioane de români!
  Câți români au aplicat pentru rezidență în Marea Britanie: cifră impresionantă!
  Tagurile:
  Taxe, Euro, Lucru, Români


  Știrile Zilei