14:21 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  16440

  Reprezentanții organizației Căștile Albe au regizat noi materiale video cu pretinse atacuri cu arme chimice ale armatei siriene asupra populației civile.

  BUCUREȘTI 4 feb – Sputnik. Activiștii organizației Căștile Albe, împreună cu teroriștii, au încheiat în Idlib filmările unor materiale video regizate despre utilizarea de către forțele armate siriene ale “substanțelor toxice”, a declarat centrul rus de conciliere a părților în conflict, potrivit RIA Novosti.

  Reprezentanții centrului au menționat că în jurul orei 16:00 (ora Moscovei) au obținut din surse independente câteva informații despre filmările în punctul Zerba. În clipul video sunt înscenate “urmările” unui atac cu “o bombă cu încărcătură chimică”, realizat de forțele aeriene siriene, anunță militarii.

  “În cadrele realizate, printr-un fum galben sunt surprinse pretinsele “victime” cu simptome de “intoxicație”. În prezent falsul este pregătit de Căștile Albe pentru distribuire în rețelele de socializare și tirajarea în presa occidentală și arabă”, se menționează în comunicat.

  Organizația Căștile Albe își declară drept scop protejarea populației civile din Siria, pretinzând că are o poziție politică neutră și nu se implică în acțiunile militare. În internet pot fi găsit mai multe clipuri video în are oamenii cu căști albe salvează persoanele rănite.

  În același timp, a apărut și înregistrări în care activiștii Căștilor Albe produc niște reportaje false, aplicând machiaj “victimelor”, cărora le dictează ce trebuie să spună. Mai mult decât atât, jurnaliștii sirieni au demonstrat câteva materiale în care “salvatorii” sunt surprinși cu arme în mână și uniformă militară.

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei califică organizația Căștile Albe drept un element al unei campanii informaționale subversive prin care se încearcă diabolizarea autorităților Siriei. Bashar Assad a declarat că membrii organizației sunt în realitate susținători ai Al Qaeda.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Fondator Pink Floyd: ”Căștile albe” fac propagandă în favoarea teroriștilor
  Căștile Albe pregătesc noi provocări în Siria - Moscova
  Moscova: Căștile Albe pregătesc provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria
  Moscova așteaptă explicațiile Londrei despre relațiile dintre Căștile Albe și Mi-6
  “Căștile Albe” au confirmat moartea fondatorului organizației
  Moscova avertizează: Căștile Albe pregătesc noi provocări cu arme chimice
  Tagurile:
  Arme chimice, Căștile albe, Siria


  Știrile Zilei