05:20 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11212

  În discursul său privind starea naţiunii, preşedintele SUA, DOnald Trump, a declarat situația din Statele Unite mai solidă ca niciodată, observând succesele din economie și a spus că țara este din nou respectată în lume.

  BUCUREŞTI, 5 feb - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, s-a adresat teroriștilor, în cadrul discursului său privins Starea Naţiunii, de la tribuna Congresului, spunând că nu vor putea scăpa de justiția americană.

  „Semnalul nostru către teroriști este clar:„ Nu vă veţi ascunde de justiția americană. Dacă îi veți ataca pe cetățenii noștri, vă veți pierde viața", a spus el în timpul discursului anual adresat Congresului despre situația din țară.

  În acest sens, Trump a menționat asasinarea generalului iranian Kassem Suleimani, pe care l-a numit „principalul terorist”.

  Pe 3 ianuarie, Statele Unite au efectuat o operațiune de lichidare a generalului iranian Kassem Suleimani la Bagdad. Ca răspuns, Iranul a lansat atacuri de rachetă asupra bazelor irakiene, unde sunt staționate trupe americane, 50 de americani au primit contuzii. Pe fundalul așteptării eventualelor atacuri americane, armata iraniană a doborât greșit un avion de pasageri ucrainean în aceeași zi, ucigând 176 de persoane.

  Tagurile:
  Teroriști, SUA, Starea Națiunii, Discurs, Donald Trump


  Știrile Zilei