14:53 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  573 0 0

  În Londra, călătoria cu metroul reprezintă o parte a vieții londoneze cum este ploaia sau prețurile exorbitante ale cafenelelor. Totuşi, există şi riscuri asociate călătoriei cu metroul, cele mai întâlnite infracţiuni fiind furtul și infracțiunile sexuale.

  BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik, Doina Crainic. British Transport Police a înregistrat un total de 3.175 de infracțiuni în metroul londonez în anul 2019, deşi numărul infracțiunilor variază de la o staţie la alta, potrivit mylondon.news

  Referendum în Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană
  © Sputnik / Алексей Филиппов

  Cea mai sigură stație din listă este Canary Wharf, a noua cea mai aglomerată stație din Londra. În întregul an, doar 29 de infracțiuni au fost raportate către BTP, în timp ce în ianuarie și iunie nu a fost raportată nicio infracţiune.

  În schimb, peste 11% dintre infracțiuni au fost comise la o singură stație, Oxford Circus, care este a treia cea mai aglomerată stație din Londra şi unde s-au înregistrat 359 de infracţiuni în 2019. Cel mai mare număr de infracţiuni înregistrate la stație a fost în noiembrie (42) și decembrie (50).

  De asemenea, luna decembrie 2019 a fost cea mai periculoasă lună în ceea ce priveşte infracțiunile comise în stațiile de metrou, 400 fiind raportate în cele mai aglomerate 20 de stații din Londra. Următoarea lună cu cele mai multe infracţiuni a fost martie: 337. Iulie a fost cea mai sigură lună, potrivit statisticilor.

  A doua cea mai periculoasă stație a fost Stratford, cu 286 de infracțiuni raportate la stația de metrou în 2019, deşi este a șaptea cea mai aglomerată stație în metroul londonez.

  De asemenea, cea de-a 16-a cea mai aglomerată stație, Leicester Square, se află pe locul trei la numărul de infracţiuni, înregistrând 266 de infracţiuni în perioada respectivă.

  Însă cea mai aglomerată stație de metrou din Londra, King's Cross St Pancras, se află pe locul patru, cu 250 de infracţiuni raportate în stație în 2019.

  Cifrele nu includ infracțiunile comise la stațiile naționale de cale ferată cu același nume.

  Mai jos puteţi vedea o listă cu cele mai aglomerate 20 de stații de metrou din Londra, clasate de la cele mai sigure la cele mai periculoase:

  Cele mai periculoase staţii de metrou din Londra
  © Photo : MyLondon
  Cele mai periculoase staţii de metrou din Londra

  Tematic

  Rezidenţa în UK post-Brexit – câţi români au depus cereri şi câte au fost aprobate
  (VIDEO) Microbuz cu români din UK, implicat într-un accident teribil în Ungaria
  Românii din UK: nevoie disperată de muncitori români – oferte de muncă în acest sector
  Tagurile:
  infracțiune, metrou, Români, Londra


  Știrile Zilei