04:14 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14924

  Kramp-Karrenbauer, cunoscută ca AKK, a devenit șefa CDU în 2018, și mulți au considerat-o ca fiind succesoarea lui Merkel în fruntea viitorului guvern

  BRUXELLES, 10 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Șefa CDU din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, nu va candida pentru postul de Cancelar la alegerile din 2021, iar Merkel și-ar dori ca ea să rămână ministru al Apărării, relatează Sputnik News

  Vestea a apărut după criza politică din Turingia, unde premierul landului, Thomas Kemmerich, a câștigat alegerile locale cu voturi nu doar de la CDU, dar și de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD).

  Merkel l-a criticat dur pe Kemmerich, spunând că susținerea AfD este ”de neiertat”, în ciuda faptului că politicianul nici nu face parte din CDU, ci este membru al Partidului Democratic Liber. Cancelarul a mers până într-acolo încât a spus că ”rezultatul trebuie refăcut” și că votul a fost ”o zi rea pentru democrație”.

  Premierul Turingiei a demisionat duminică, iar CDU, cu partidele Uniunea Social-Creștină și Partidul Social Democrat au cerut noi alegeri în acest land, reiterându-și decizia de a refuza să coopereze cu AfD la toate nivelurile.

  Știrile Zilei