20:12 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11421

  Ultimele evoluții politice indică sfârșitul CDU, cel mai mare partid popular din Germania, consideră fostul ministrul de Externe, Sigmar Gabriel.

  BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Externe al Germaniei și fostul lider al Partidului Social-Democrat, Sigmar Gabriel, a declarat că a venit sfârșitul Uniunii Creștin-Democrate (CDU). Acesta a făcut afirmațiile în contextul în care ministrul Apărării, liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, a renunțat să mai candideze pentru funcția de cancelar.

  “Suntem martorii sfârșitului celui mai mare partid popular din Germania: după SDP, CDU de asemenea nu va mai putea depăși divergențele din interiorul partidului. Neînțelegerile dintre tabere sunt prea mari”, a declarat Gabriel publicației Bild.

  În opinia lui Gabriel, în prezent guvernul federal al Germaniei este „paralizat”.

  “Eu presupun că va trece puțin timp până la desfășurarea unor noi alegeri”, a menționat fostul șef al diplomației germane.

  La întrevederea conducerii Uniunii Creștin-Democrate, Kramp-Karrenbauer a anunțat că nu intenționează să candideze pentru postul de cancelar la alegerile din 2021 și planifică să organizeze în această vară un proces de selectare a candidaturii cancelarului, să pregătească partidul pentru viitor, iar apoi să renunțe la șefia partidului.

  Potrivit informațiilor Bild, declarațiile Kramp-Karrenbauer a fost neașteptate pentru cancelarul Angela Merkel, care nu știa despre aceste planuri.

  La sfârșitul anului 2018 Angela Merkel a demisionat din funcția de președinte al CDU, însă a rămas în funcția de cancelar. Ea intenționează să finalizeze mandantul de patru ani, până în anul 2021, fără să mai candideze pentru această funcție.

  Succesoarea ei era considerată Kramp-Karrenbauer, însă ministrul Apărării nu se bucură de popularitate, iar pozițiile ei de liber au slăbit considerabil în urma scandalului din Turingia.

  În Turingia, fracțiunea CDU, în ciuda poziției oficiului federal, au votat alături de Alternativa pentru Germania (AfD) pentru candidatul liberal-democraților la funcția de premier al landului, Thomas Kemmerich.

  Tematic

  CDU din Germania alege azi succesorul lui Merkel - ar putea fi următorul Cancelar
  CDU-ul lui Merkel are 7% față de social-democrați, cu 4 luni înainte de alegeri
  CDU și SPD au deblocat negocierile de formare a unei coaliții în Germania
  Noul lider al CDU vrea să revadă politica migraționistă a lui Merkel
  Merkel, în ultimul ceas la șefia CDU, discurs emoționant în orașul de baștină
  CDU nu mai este ”partidul Angelei Merkel”, la cârma lui a acces o alta doamnă
  Noul lider al CDU susține Nord Stream - 2
  Șefa CDU din Germania, atac frontal la Trump
  Succesoarea lui Merkel nu va candida pentru a deveni Cancelarul Germaniei în 2021
  Liderul CDU: Germania trebuie să tindă spre o cooperare cu Rusia
  Tagurile:
  AfD, CDU, Angela Merkel, Germania, Sigmar Gabriel

  Știrile Zilei