09:08 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  8511

  Ankara ar putea solicita o întrevedere a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, în legătură cu situația din Idlib.

  BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Ankara ar putea solicita negocieri între președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin, și Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu situația din Idlib, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării, Ömer Çelik.

  “Negocierile dintre Erdogan și Putin sunt întotdeauna posibile, ar putea fi solicitate din partea noastră și cea rusă”, a declarat Çelik jurnaliștilor, fiind întrebat despre posibilitatea unei întrevederi între cei lideri, în legătură cu situația din Idlib.

  Luni, ministerul Apărării al Turciei a anunțat că cinci militari turci au murit, iar alți cinci au fost răniți în urma unui atac cu artilerie asupra unui punct de observație în Idlib din partea armatei siriene.

  Pe 3 februarie, în urma atacului cu artilerie din partea armatei siriene în Idlib au decedat opt militari și civili. Potrivit președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, 76 de persoane au devenit victime ale reacției de răspuns ale părții turce.

  Erdogan a declarat anterior că și-a îndemnat omologul rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra președintelui Siriei, Bashar Assad, pentru ca armata siriană să-și înceteze avansarea în provincia Idlib și să se îndepărteze până la sfârșitul februarie de punctele turcești de observare, amenințând că în caz contrar va urma o reacție militară.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  Un reporter RT, grav rănit în Siria
  Bătălia finală pentru Siria: trupele guvernamentale alungă militanții din Idlib
  Căștile Albe au regizat noi clipuri despre “atacuri chimice” în Siria
  Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
  Tagurile:
  Rusia, Turcia, Siria, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan

  Știrile Zilei