13:26 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  22012

  Turcia se așteaptă la o susținere din partea NATO în situația din Idlib, după ce armata siriană a atacat cu artilerie un punct de observare al militarilor turci.

  BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Turcia se așteaptă la un sprijin din partea NATO în situația din provincia siriană Idlib, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării, Ömer Çelik.

  Luni, ministerul Apărării al Turciei a anunțat că cinci militari turci au murit, iar alți cinci au fost răniți în urma unui atac cu artilerie asupra unui punct de observație în Idlib din partea armatei siriene.

  “Ne aflăm într-o legătură permanentă cu NATO, purtăm consultări cu alianța, inclusiv în problema Siriei. Așteptăm ca NATO să fie alături de Turcia în lupta cu terorismul. NATO trebuie să fie solidar cu Turcia”, a declarat Çelik la Ankara, fiind întrebat dacă Turcia așteaptă o susținere din partea alianței în contextul tensionării situației în Idlib.

  Pe 3 februarie, în urma atacului cu artilerie din partea armatei siriene în Idlib au decedat opt militari și civili. Potrivit președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, 76 de persoane au devenit victime ale reacției de răspuns din partea armatei turce.

  Erdogan a declarat anterior că și-a îndemnat omologul rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra președintelui Siriei, Bashar Assad, pentru ca armata siriană să-și înceteze avansarea în provincia Idlib și să se îndepărteze până la sfârșitul februarie de punctele turcești de observare, amenințând că în caz contrar va urma o reacție militară.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Un reporter RT, grav rănit în Siria
  Bătălia finală pentru Siria: trupele guvernamentale alungă militanții din Idlib
  Căștile Albe au regizat noi clipuri despre “atacuri chimice” în Siria
  Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
  Tagurile:
  Idlib, NATO, Siria


  Știrile Zilei