14:22 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  22731

  Armata turcă anunță neutralizarea a 51 militari ale forțelor guvernului Siriei în provincia siriană Idlib.

  BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Forțele Armate ale Turciei a neutralizat alți 51 de militari sirieni în provincia Idlib, a anunțat Ministerul turc al Apărării.

  Luni, Ministerul Apărării al Turciei anunțase că cinci militari turci au fost uciși și alți cinci au fost răniți în urma unui atac al armatei siriene cu artilerie asupra unui punct de observare al turcilor în provincia Idlib. Drept răspuns, Turcia a atacat 115 ținte ale armatei Siriei și a neutralizat 101 de militari sirieni.

  “Potrivit ultimelor informații, în zona Idlib au fost neutralizate 51 elemente ale regimului (militari sirieni), au fost distruse două tancuri, un depozit de arme, un sistem de rachetă. A fost capturat un tanc”, se spune în comunicatul autorităților turce.

  Mai devreme, Ministerul Apărării al Turciei a anunțat despre retragerea armatei siriene din Al-Nayrab și despre prăbușirea unui elicopter.

  În contextul tensionării situației din Idlib, marți a avut loc o discuție telefonică între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

  Acesta a mai adăugat că Putin și Erdogan nu planifică deocamdată o întrevedere în legătură cu agravarea situației în Siria, însă dacă vor considera necesar, o astfel de întâlnire ar putea avea loc.

  La rândul lui, Erdogan a anunțat că miercuri vor fi adoptate noi măsuri împotriva Damascului în cazul în care acesta își va continua atacurile asupra militarilor turci.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Turcia trimite trupe speciale în Idlib
  Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
  Turcia așteaptă susținerea NATO în situația din Idlib
  Reprezentantul special al SUA vine în Turcia pentru a discuta despre Idlib
  Elicopter sirian, doborât în Idlib. Pilotul a murit
  Tagurile:
  Idlib, Turcia, Siria


  Știrile Zilei