22:02 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
  36057

  Militarii americani au împușcat doi civili în Siria, dintre care un copil de 10 ani, în urma unui conflict cu locuitorii unui sat.

  BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Două persoane, inclusiv un copil de 10 ani, au murit, iar o persoană a fost rănită în satul sirian Khirbet Amo, aflat în apropiere de orașul Qamishli, din Nord-Estul Siriei, după ce în dimineața zilei de miercuri militarii americani au deschis focul asupra localnicilor, anunță RIA Novosti cu trimitere la sursele forțelor armate siriene.

  “La ora zece dimineața patrula americană, formată din șase mașini blindate Hummer, a pătruns premeditat în zona de control al autorităților siriene. Automobilele au venit din regiunea Alai, în direcția satului Khirbet Amo, unde se afla punctul de control al forțelor de autoapărare națională. Locuitorii satului nu i-au permis patrulei să intre și au aruncat cu pietre în mașini. Soldații americani au deschis focul, fiind ucis Juma Suleiman Barre de zece ani”, a relatat sursa. Potrivit informațiilor, a decedat și o persoană matură, iar alta a fost rănită.

  În afară de aceasta, în urma conflictului cu patrula americană, un militar SUA a fost rănit grav, iar patru mașini blindate au fost avariate, a adăugat sursa citată.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)

  Tematic

  Militarii SUA au revenit în șase baze din Siria
  Erdogan anunță că Turcia nu mai poate primi un nou val de migranți din Siria
  Un reporter RT, grav rănit în Siria
  Bătălia finală pentru Siria: trupele guvernamentale alungă militanții din Idlib
  Căștile Albe au regizat noi clipuri despre “atacuri chimice” în Siria
  Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
  Putin și Erdogan au discutat la telefon despre Siria și Libia
  Tagurile:
  Siria, SUA

  Știrile Zilei