15:21 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  25380

  Moscova consideră că agravarea situației din provincia Idlib, unde au avut loc câteva confruntări între militarii turci și sirieni, este cauzată de nerespectarea de către Turcia a acordurilor asumate.

  BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Moscova consideră că motivele tensionării situației în Idlib este nerespectarea de către Turcia a acordurilor precedente, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Cauzele actualei degenerări le întrevedem în nerespectarea cronică de către Turcia a angajamentele asumate în cadrul memorandumului de la Soci din 17 septembrie 2018 cu privire la relocarea de către Ankara a unităților înarmate ale așa-numitei opoziții moderate din Nord-Estul Siriei, în zona operațunii “Izvorul Păcii” și în Libia”, a declarat ea în cadrul unui briefing susținut la Moscova.

  Zaharova a subliniat că Rusia rămâne angajată în continuare acordurilor asumate și este dispusă să continue cooperarea.

  “Principalele sarcini în actualele condiții le considerăm diminuarea nivelului de violență pe pământ, asigurarea securității militarilor statelor garante,  care se află în interiorul și exteriorul zonei de deescaladare, precum și prevenirea provocărilor oricăror confruntări militare, cauzate de acțiuni de forță nechibzuite”, a menționat ea.

  Mai devreme Turcia, Recep Tayyip Erdogan a acuzat Damascul și Moscova de atacuri asupra populației pașnice din provincia siriană Idlib și a declarat că Turcia va ataca forțele guvernamentale ale Siriei în afara zonei de deescaladare din Idlib în cazul în care aceștia vor continua să înainteze.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Căștile Albe au regizat noi clipuri despre “atacuri chimice” în Siria
  Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
  Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
  Bătălia finală pentru Siria: trupele guvernamentale alungă militanții din Idlib
  Tagurile:
  Turcia, Siria, Maria Zaharova


  Știrile Zilei