03:25 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  124799

  Chiar dacă nu se mai află la guvernare, Matteo Salvini, liderul Ligii, le dă fiori globaliștilor pentru că este în fruntea sondajelor de opinie. Din acest motiv, lui Salvini i se intentează un proces pe motiv că nu a permis debarcarea unor imigranți în Italia.

  BRUXELLES, 12 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Senatul de la Roma i-a ridicat astăzi imunitatea lui Matteo Salvini, care va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor de pe o navă pe vremea când era ministru de interne. Un gest care a fost aplaudat de populație și care este dovada patriotismului lui Salvini a devenit în mâinile justiției ”independente” un instrument de luptă împotriva celui mai popular politician din Italia pe care sondajele de opinie îl dau câștigător al viitoarelor alegeri.

  Tocmai pentru a opri ascensiunea Ligii, partidul condus de Salvini, un tribunal din Catania l-a pus sub acuzare pe Salvini pentru ''abuz de putere şi sechestrare de persoane'', întrucât a blocat anul trecut timp de mai multe zile 116 migranţi aflaţi la bordul unei nave a gărzii de coastă italiene, aşteptând un acord cu alte state ale Uniunii Europene care să preia acest grup de migranţi înainte de a permite debarcarea lor în Italia. Conform capetelor de acuzare formulate de ”justiția independentă”, Salvini riscă 15 ani de închisoare, globaliștii sperând că astfel vor scăpa de politicianul incomod.

  ''Nu voi merge în acea sală de tribunal pentru a mă apăra, voi merge să revendic cu mândrie ceea ce am făcut'', a spus Salvini astăzi în timpul dezbaterii în Senat, reafirmând că ''datoria'' sa ca ministru de interne era să apere graniţele Italiei.

  ''Adversarii trebuie învinşi la urne, nu în tribunale'', a mai spus Salvini, vorbind parcă despre România, o altă țară în care alegerile sunt câștigate prin manevrele din justiție, nu prin vot. Iată însă că România nu mai e un caz singular și că se încearcă același lucru și în Italia.

  Tematic

  Mișcarea 5 Stele se recunoaște învinsă: nu mai vrea la guvernare cu Salvini
  Salvini nu renunță la anticipate. Situație incertă în Italia
  Propagandistul NATO în România – insulte cu recidivă la adresa lui Matteo Salvini!
  Disperarea globaliștilor: alianță contra naturii pentru a-l bloca pe Salvini
  Mișcare împotriva lui Salvini: Giuseppe Conte a primit mandatul pentru un nou guvern
  Tagurile:
  Matteo Salvini

  Știrile Zilei