14:56 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  26802

  Statele Unite ar putea acorda un ajutor armatei turce din provincia siriană Idlib cu informații secrete și echipament militar, a anunțat reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA, James Jeffrey.

  BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik. Statele Unite i-ar putea ajuta pe militarii turci în provincia siriană Idlib cu informații secrete și echipament militar, a declarat reprezentantul special al Departamentului de Stat pentru Siria, James Jeffrey.

  “SUA examinează în prezent variantele de ajutorare a Turciei în Idlib în cadrul NATO, o importanță primordială având transmiterea pentru militarii turci a informațiilor secrete și livrare a echipamentului militar”, a menționat Jeffrey într-un interviu oferit postului de televiziune NTV, în timpul vizitei oficiale în Turcia.

  În același timp, oficialul american a subliniat că deocamdată nu este vorba de o susținere militară prin expedierea unui contingent american în zona de conflict.

  SUA și aliații lor desfășoară din 2014 în Siria și Irak o operațiune militară împotriva grupării teroriste Statul Islamic, fără a avea aprobarea autorităților siriene. Anterior, SUA anunțase despre lichidarea “”califatului terorist”, declarând că intenționează să rămână în Siria pentru “a nu permite renașterea acestuia”.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Turcia anunță neutralizarea a 51 de militari sirieni în Idlib
  Moscova acuză Turcia de nerespectarea acordurilor în privința Idlib
  Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
  Moscova: Armele pentru insurgenții din Idlib sunt aduse din Turcia
  Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
  Tagurile:
  Siria, Idlib, Turcia, SUA


  Știrile Zilei