08:06 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8320

  Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene, a fost audiată astăzi într-o Comisie de anchetă a Bundestagului într-un dosar cu privire la consultanţi externi folosiţi de către Ministerul Apărării în perioada în care ea conducea instituția.

  BRUXELLES, 13 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Parlamentul german vrea să stabilească în ce măsură Ursula von der Leyen era la curent cu atribuirea acestor contracte - în valoare de peste 200 de milioane de euro în decurs de doi ani - pe care Curtea germană de Conturi le consideră dubioase.

  În centrul anchetei se află misterul în care sunt învăluite criteriile atribuirii acestor contracte prin licitaţii şi realitatea necesităţii recurgerii la societăţi externe, având în vedere costurile.

  Șefa Comisiei Europene este și în centrul controverselor legate de ștergerea mesajele de pe telefonul ei mobil de serviciu, deși Comisia de anchetă a Bundestagului a cerut să aibă acces la ele.

  Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport până în vară, iar faptul că președinta Comisiei Europene este vizată nu face decât să sporească atenția publică asupra cazului care are multe necunoscute și mistere, dispariția mesajelor de pe telefonul de serviciu al Ursulei, despre care se presupune că ar fi securizat, fiind numai unul din indiciile care arată că în urma mandatului ei la ministerul Apărării din Germania au rămas mulți scheleți în dulap.

  Tematic

  Risc de blocaj la Comisia Europeană: Ursula von der Leyen cere comisarii lipsă
  Ursula Von Der Leyen devine ”penală”: este anchetată în Germania!
  Ursula von der Leyen vrea să aleagă: a cerut mai multe propuneri de comisar din România
  Alegeri în Europa. Ursula în campanie electorală: promisiuni pe bandă pentru voturi
  Câte trilioane de euro vrea Ursula Von der Leyen să investească în protecția climei
  Tagurile:
  Comisia Europeană, Ursula von der Leyen


  Știrile Zilei