07:11 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  36250

  Votul în Senat s-a datorat deciziei a opt membri ai Partidului Republican care au votat alături de minoritatea democrată, rezultatul fiind clar, 55-45

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. Senatul SUA, dominat de republicani, a votat o rezoluție prin care i se pune o veritabilă lesă lui Donald Trump în controversata situație SUA - Iran.

  Concret, prin rezoluția votată i se limitarea capacității lui Donald Trump de a lansa o acţiune militară împotriva Iranului fără aprobarea Congresului.

  Trump este obligat să ceară o dezbatere şi un vot în Congres, acesta fiind singura instituție care are capacitatea de a declara război, conform Constituţiei SUA.

  De remarcat că votul în Senat s-a datorat deciziei a opt membri ai Partidului Republican care au votat alături de minoritatea democrată. Rezultatul votului a fost clar, 55-45.

  Rezoluţia va fi votată și în Camera Reprezentanţilor, unde democrații sunt majoritari.

  Președintele are dreptul de a-și folosi dreptul de veto împotriva acestei rezoluții. Trump a mai folosit acest drept anul trecut, după ce o rezoluţie a Congresului îi cerea încetarea oricărui sprijin american acordat coaliţiei saudite – „NATO arab” - în războiului din Yemen.

  Tagurile:
  Donald Trump


  Știrile Zilei