13:26 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  120810

  La Londra s-a declanşat panica după ce s-a aflat că cel de-al nouălea pacient confirmat cu coronavirus în Marea Britanie a participat la un summit desfăşurat în centrul Londrei cu câteva zile înainte de a merge la spital.

  BUCUREŞTI, 14 feb – Sputnik, Doina Crainic. O chinezoaică s-a aflat printre cei 250 de invitați la un summit legat de transporturi, care a avut loc luni la Londra, la Centrul QEII din Westminster. După trei zile, aceasta a mers la spitalul Lewisham, într-un Uber, potrivit express.co.uk. 

  Ulerior, Public Health England a transmis o scrisoare tuturor celor care au participat la eveniment, avertizându-i cu privire la riscurile de contaminare.

  Medicii au recomandat invitaţilor să se autoizoleze timp de două săptămâni dacă prezintă simptome.

  Printre participanţii la summit s-au aflat Lilian Greenwood, parlamentar din Nottingham South, și Gareth Powell, șef la Transporturi pentru rețeaua de autobuze din Londra. De asemenea, contul de Uber al şoferului a fost suspendat temporar.

  Pe glob se răspândește rapid panica din cauza acestei epidemii. Vineri, o companie aeriană a fost forțată să își ceară scuze clienților, după ce un anunţ scris în coreeană îi ruga pe pasageri să nu folosească toaleta dintr-un avion care zbura de la Amsterdam la Seul.

  O persoană de la bord a pozat anunţul scris de mână care spunea: „toaletă numai pentru membrii echipajului”. Imaginea cu anunţul, postată pe Twitter, a stârnit reacţii de indignare din partea utilizatorilor.

  Compania aeriană a fost acuzată că a discriminat pasagerii din Coreea de Sud, deoarece anunţul a fost scris numai în limba lor.

  De asemenea, China a anunţat că 1.716 de lucrători medicali au fost infectați de coronavirus până în prezent, fiind șase morți. Peste 87% dintre lucrătorii medicali infectați se află în Hubei, provincia din epicentrul focarului.

  În total, peste 60.000 de persoane au fost infectate de coronavirus şi s-au înregistrat aproape 1.400 de morți.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  Tagurile:
  Panica, Londra, Marea Britanie, UK, coronavirus

  Știrile Zilei