01:00 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  49810

  În urmă cu mai mulţi ani, o tânără româncă a plecat să muncească în Italia ca îngrijitoare. Ajunsă acolo, a fost sechestrată timp de zece ani, de la vârsta de 19 ani, într-o baracă, fiind ţinută într-o continuă stare de sclavie și supusă la violență fizică și sexuală.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Doina Crainic. De când a ajuns în Italia, în 2007, Mariana a fost sechestrată timp de zece ani, de la vârsta de 19 ani, fiind închisă într-o baracă, ţinută fără lumină şi căldură şi supusă unor umilinţe greu de imaginat. În tot acest timp, a născut şi doi copii, un băiat și o fetiță.

  Monstrul care a chinuit-o, Francesco Giordano, un italian de 52 de ani, a fost condamnat ieri la 20 de ani de închisoare, potrivit gazetaromaneasca.com

  „M-am angajat să îi fiu îngrijitoare pentru mama lui. Bărbatul o bătea ca să moară mai repede. Am fost de față. O lovea cu pumnii și picioarele. Erau condiții inumane. Am încercat să intervin, dar m-a bătut și pe mine. Am aflat că de fapt femeia era soția lui și era bolnavă de cancer”, a povestit Mariana, traumatizată pe viaţă de această experienţă cumplită.

  Ea a mai spus că a fost bătută şi violată continuu şi că nu a putut avea niciun contact cu exteriorul, întrucât monstrul sigilase și ferestrele. Mariana a mai povestit că, la un an de la naşterea primului copil, a încercat să scape, găsind geamul de la baie deschis.

  „Am găsit geamul de la baie deschis într-o zi, am făcut o coardă din cearceafuri ca să pot să plec, dar m-a prins. M-a bătut rău, apoi mi-a băgat cearceaful în gură. Am trăit în teroare”, a spus femeia într-un interviu în toamna anului trecut.

  Monstrul, din Lameto, a fost acuzat de maltratare în familie, înrobire și violență sexuală multi-agravată și condamnat la 20 de ani de închisoare.

  Tematic

  Actrița din „Maria, Mirabela”: droguri, accident rutier, viol și moarte în singurătate
  Minoră dispărută fără urmă, părinţii disperaţi - „sechestrată de proxeneţi” - FOTO
  Mărturii şocante ale fetei care a fost sechestrată și violată – cum l-a păcălit pe agresor
  Şocant: minor arestat pentru tentativă de viol asupra unei bătrâne în Capitală
  Ronaldo, autor de viol pervers? Vedeta neagă, poliția nu-l crede pe cuvânt și reia ancheta
  Şocant: minoră din ţara noastră, sechestrată în Italia, torturată şi lăsată însărcinată
  Tagurile:
  Italia, Româncă


  Știrile Zilei