04:30 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14630

  Europa a avut de suferit de pe urma sancțiunilor introduse de UE împotriva Rusiei, consideră Pierre Vimont, trimisul special al președintelui francez.

  BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Europei i-au fost provocate daune din cauza sancțiunilor, introduse împotriva Rusiei, consideră trimisul special al președintelui francez pentru problemele cooperării cu Rusia în domeniul securității, Pierre Vimont, responsabil de relansarea relațiilor cu Moscova.

   Jean-Pierre Chevènement
  © Sputnik / Алексей Никольский

  Sancțiunile europene au avut două efecte: diminuarea comerțului nostru, ceea ce s-a întâmplat și în toată Europa. Acest lucru nu vizează doar Franța sau Germania, a spus Vimont la ședința comisiei Senatului Franței pentru afaceri internaționale.

  El a menționat că Italia, care avea cel mai înalt nivel al relațiilor comerciale cu Rusia, este nemulțumită de situație. „Ea (Italia) este una din acele țări care propune regulat examinarea revizuirii pozițiilor (cu privire la sancțiuni)”, a adăugat el.

  “Iată de ce, într-adevăr, am fost afectați de aceste sancțiuni. Totodată, dacă vom privi peste cifre, atunci comerțul între Rusia și SUA dimpotrivă, a crescut... În al doilea rând, prin aceste sancțiuni am oferit Rusiei o oportunitate de a-și dezvolta propria agricultură... Al treilea element: într-o anumită măsură am împins Rusia spre China, care a devenit un partener prioritar, în special, în domeniul tehnologic”, a declarat trimisul special.

  De asemenea, el a subliniat că din cauza crizei din Ucraina sancțiunile rămân “un instrument politic rar” pentru Europa. “Răspunsul pe care îl putem oferit partenerilor noștri ruși este manifestarea unei deschideri, inclusiv în dosarul ucrainean. Din acest moment vom avea argumente pentru demararea examinării schimbării poziției noastre (cu privire la sancțiuni)”, a adăugat Vimont.

  Tematic

  Marine Le Pen a făcut anunțul care îl va speria pe Macron
  Macron cere dialogul NATO cu Rusia care nu mai e văzută ca ”inamic”
  Direcții divergente la Summit-ul NATO: cum s-au poziționat Trump și Macron
  „Rusia nu este un inamic al NATO” - președintele Poloniei împărtăşeşte opinia lui Macron
  Macron: Franța nu e prorusă și nici antirusă, ci proeuropeană. Rusia e Europa
  Unde este Putin? Macron și Merkel, confuzi de întârzierea președintelui rus
  Erdogan îl pune la colț pe Macron: ”Sunteți principalii responsabili!”
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Rusia, Sancțiuni


  Știrile Zilei