02:45 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  1137200

  Statele Unite jefuiesc Siria de resursele de petrol și în același timp împiedică livrarea combustibilului în această țară, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Roma.

  BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Statele Unite jefuiesc câmpurile petroliere din Siria și în același timp, cu ajutorul sancțiunilor, impun interdicții la livrarea combustibilului în acestă țară, a declarat ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu, în cadrul discuțiilor la Roma cu colegii săi italieni, Luigi di Maio și Lorenzo Guerini, transmite RIA Novosti.

  Pe de o parte, câmpurile petroliere, (teritoriul) de unde este extras petrolul, sunt controlate de Statele Unite. Acolo are loc o jefuire fără de precedent a bogățiilor care aparțin Siriei și poporului sirian. Pe de altă parte, este interzisă livrarea petrolului acolo, a declarat Șoigu la conferința de presă, organizată în capitala italiană.

  “În al treilea rând, cea mai mare parte a oamenilor care suferă pe teritoriul Siriei au nevoie de căldură, apă caldă, electricitate, care se obține din hidrocarburi, ale cărora furnizare în țară este interzisă, iar producția lor nu este posibilă oriunde și oricând”, a subliniat ministrul Apărării al Rusiei.

  Agenția precizează că miniștrii Afacerilor Externe și Apărării ai Rusiei, Serghei Lavrov și Serghei Șoigu, au purtat negocieri cu colegii lor italieni, Luigi di Maio și Lorenzo Guerini în formatul 2+2.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
  Moscova: Armele pentru insurgenții din Idlib sunt aduse din Turcia
  SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
  Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
  Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
  Tagurile:
  SUA, Siria, Serghei Șoigu

  Știrile Zilei