03:00 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31452

  Serviciile de informații americane au declanșat în Europa de Est o campanie de compromitere a persoanelor care se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, susține SVR.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Serviciile de informații americane au declanșat o campanie de proporții de compromitere în țările din Europa de Est a politicienilor și personalităților publice care se pronunță pentru dezvoltarea unor bune relații cu Rusia, anunță Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR).

  În aceste scopuri este mobilizată agentura și organizațiile neguvernamentale, finanțate de instituțiile oficiale ale SUA, se menționează în comunicat.

  „Epicentrul” campaniei a devenit Bulgaria, unde periodic „sunt înscenate scandaluri „de spionaj”, urmate de expulzarea nemotivată a diplomaților ruși”.

  Ultima acțiune de acest fel a devenit răspândirea prin intermediul presei și a politicienilor apropiați de CIA, în cooperare cu serviciile bulgare, a speculațiilor potrivit cărora subiectul central al discuției directorului SVR, Serghei Narîșkin, cu șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, pe 10 februarie, a fost soarta omului de afaceri bulgar, Vasil Bojkov. Această persoană ar fi fost reținută în Emiratele Arabe Unite, la cererea Bulgariei, fiind acuzat de fraude financiare, se spune în comunicat.

  SVR menționează că “deosebit de activ se manifestă în acest sens vicepreședintele parlamentului bulgar, Valeri Simeonov”.

  “În urma unei investigații s-a stabilit că sursa inițială a acestor mărturii senzaționale este reprezentantul serviciilor de informații a Bulgariei în una din statele din regiune, controlat și “încurajat” de americani, fiind direcționat în activități împotriva intereselor rusești”, declară serviciul.

  Prin răspândirea informațiilor false se urmărește înrăutățirea relațiilor interstatale între Emiratele Arabe Unite și Rusia, consideră SVR.

  Tematic

  Șeful spionajului rus: SUA au participat la orchestrarea cazului Skripal
  Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan
  Putin a convocat ședința operativă a Consiliului de Securitate
  Șeful spionajului rus: Situația din Kârgâzstan a ajuns la un punct critic
  Tagurile:
  Rusia, SVR, Bulgaria


  Știrile Zilei