18:55 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  32305

  Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, consideră că evenimentele din provincia siriană Idlib pot fi considerate un „război”.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că în privința a ceea ce se întâmplă în provincia siriană Idlib poate fi utilizată noțiunea de “război”.

  “Ceea ce se întâmplă în Idlib ar putea fi caracterizat prin cuvântul “război”. Am demarat deja acolo acțiunile noastre”, a declarat Erdogan, fiind întrebat de jurnaliști despre ultimatumul înaintat Damascului.

  Joi, teroriștii pro-turci, susținuți de artileria forțelor armate ale Turciei, au rupt linia de apărare ale armatei siriene în zona localităților Qmenas și Al-Nayrab, potrivit centrului rus de conciliere a părților în conflict din Siria. Avioanele rusești Su-24 au efectuat lovituri asupra teroriștilor pentru a permite forțelor siriene să respingă cu succes atacul. Totodată, Centrul a îndemnat partea turcă să înceteze orice susținere și înarmare a teroriștilor.

  Mai devreme, Erdogan anunțase că Turcia nu a primit deocamdată un rezultat satisfăcător în urma negocierilor cu Rusia în problema Idlibului și este gata să demareze o operațiune militară în regiune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, a declarat că acest scenariu este cel mai prost.

  De asemenea, Erdogan mai declarase că și-a îndemnat omologul rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra liderului Siriei, Bashar Assad, pentru a determina stoparea ofensivei armatei siriene în provincia Idlib. Partea turcă cere militarilor sirieni să se îndepărteze de punctele de observare până la sfârșitul lunii februarie, în caz contrar va răspunde cu acțiuni militare.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  MAE al Turciei anunță a doua de etapă de negocieri la Moscova în problema Idlibului
  Aviația rusă a atacat pozițiile teroriștilor pro-turci din Siria
  Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
  Surse de la Ankara neagă că Turcia ar fi solicitat SUA sisteme Patriot
  Tagurile:
  Idlib, Siria, Rusia, Turcia, Recep Tayyip Erdogan

  Știrile Zilei