12:41 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13540

  Merkel și Macron au purtat o discuție telefonică cu Erdogan despre situația din Idlib și s-au arătat îngrijorați de posibilitatea escaladării situației.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Liderii Germaniei, Franței și Turciei, Angela Merkel, Emmanuel Macron și Recep Tayyip Erdogan, și-au exprimat într-o discuție telefonică îngrijorările în legătură cu riscurile escaladării situației în provincia siriană Idlib, pronunțându-se pentru desfășurarea unei reuniuni cvadrilaterale cu președitnele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

  “În privința Idlibului, toți cei trei participanți la discuție și-au exprimat îngrijorarea față de situația umanitară catastrofală a populației civile și riscurile unei escaladări. Au căzut de acord că este necesară identificarea unei soluții politice a crizei. În acest context, ei consideră rațional organizarea în viitorul apropiat a unei reuniuni cu președintele rus, Vladimir Putin”, a declarat oficialul german.

  De asemenea părțile au discutat despre situația din Libia. În afară de această, Merkel a discutat cu Erdgoan despre atacul din orașul german Hanau, unde în noaptea de joi un criminal a împușcat zece persoane, inclusiv un cetățean al Turciei. Merkel și-a exprimat condoleanță lui Erdogan în legătură cu acest incident.

  Mai devreme, Merkel și Macron au purtat discuții cu Putin. Liderii Germaniei și Franței și-au exprimat disponibilitatea de a purta o discuție comună cu Erdogan pentru rezolvarea situației din Idlib. Șeful statului rus a subliniat importanța neutralizării terorismului în Siria.

  Tematic

  MAE al Turciei anunță a doua de etapă de negocieri la Moscova în problema Idlibului
  Aviația rusă a atacat pozițiile teroriștilor pro-turci din Siria
  Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
  Surse de la Ankara neagă că Turcia ar fi solicitat SUA sisteme Patriot
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Recep Tayyip Erdogan, Angela Merkel


  Știrile Zilei