20:37 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
  33660

  Președintele Turciei a confirmat că va avea o întrevedere la Istanbul cu Putin, Merkel și Macron pe problema conflictelor din provincia siriană Idlib.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a confirmat că intenționează să se întâlnească la Istanbul cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru a discuta despre situația create în Idlib.

  Mai devreme, Erdogan declarase că liderii Franței și Germaniei i-au propus omologului lui rus, Vladimir Putin, organizarea unui summit cvadrilateral în problema siriană pe 5 martie la Istanbul.

  “Am purtat discuții telefonice cu Putin, Macron și Merkel în problema Idlibului. Ne vom întâkni pe 5 martie și vom discuta din nou pe acest subiect”, a spus Erdogan într-un discurs rostit în provincial Izmir.

  Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Turcia nu a reușit să-și respecte câteva angajamente cheie pentru rezolvarea problemei provinciei siriene Idlib. În special, aceasta nu a separat teroriștii de opoziția înarmată, care este gata de dialog cu guvernul, în cadrul procesului de reglementare politică. Astfel, în memorandumul ruso-turc din 18 septembrie 2018, adoptat în urma întrevederii dintre Putin și Erdogan, se vorbește despre păstrarea status quo a prezenței militarilor turci cu condiția retragerii din zona de deescaladare din Idlib a grupărilor teroriste până pe 15 octombrie 2018.  De asemenea, în documentul se menționează că vor fi luate toate „măsurile eficiente pentru asigurarea unui regim durabil de încetare a focului” în limitele acestei zone. Punctul șapte al memorandumului presupune desfășurarea unor patrulări ruso-turce comune în această zonă.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)

  Tematic

  SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
  Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
  Erdogan despre tensiunile din Idlib: E vorba de un război
  Putin și Erdogan au discutat despre situația din Idlib
  Macron și Merkel au discutat cu Erdogan despre Idlib
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Angela Merkel, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan

  Știrile Zilei