12:45 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  36671

  Tentativele SUA de a stabili un dialog cu grupările teroriste din Siria sunt inadmisibile, a declarat ministrul rus Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile declarațiile SUA despre posibilitatea unui acord cu teroriștii grupării „Hay'at Tahrir al-Sham” în Siria, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  „Ambele structuri – Frontul al Nusra și Hay'at Tahrir al-Sham sunt incluse oficial în listele organizațiilor teroriste ale Consiliului de Securitate al ONU. Totodată, ele sunt incluse în listele naționale ale organizațiilor teroriste din SUA. Cu toate acestea, nu e pentru prima dată când persoanele oficiale ale Washingtonului, inclusiv reprezentantul special al SUA în reglementarea siriană James Jeffrey, admit niște afirmații din care rezultă că ei privesc Hay'at Tahrir al-Sham nu ca o organizație teroristă, și că în anumite circumstanțe se poate stabili un dialog cu ei”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la Moscova.

  “Nu este pentru prima dată când auzim astfel de aluzii, destul de transparente, pe care le considerăm absolut inacceptabile”, a subliniat șeful diplomației ruse.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
  Șoigu: SUA jefuiesc Siria de resursele de petrol
  Aviația rusă a atacat pozițiile teroriștilor pro-turci din Siria
  Siria va doborî toate avioanele care vor pătrunde ilegal în spațiul aerian sirian
  Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
  Tagurile:
  Siria, SUA, Rusia, Jehab al-Nusra, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei