11:38 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18050

  Serghei Lavrov a comentat îndemnurile venite de la Kiev de a revizui acordurile de la Minsk de reglementare a situației din Donbas.

  BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, comentând îndemnurile din Ucraina de a revizui acordurile de la Minsk, legate de Donbas, a declarat că nu e o noutate, iar Moscova va urma în această problemă rezoluția Consiliului de Securitate al ONU.

  Nu e pentru prima dată când auzim din partea domnului Pristaiko (ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei) și alți reprezentanți ai guvernului ucrainean teza despre necesitarea revizuirii acordurilor de la Minsk. Nu e un subiect nou, guvernul ucrainean se ocupă de mai multă vreme de acest lucru, chiar din perioada guvernului lui Poroșenko, a declarat azi Lavrov la conferința de presă, adăugând că „nu sunt niște idei noi”.

  „Dacă domnul Pristaiko intenționează să convingă părțile să adopte noi decizii, atunci ne vom ghida de rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care a aprobat în unanimitate acordurile de la Minsk”, a menționat șeful diplomației ruse.

  Tematic

  Lavrov: SUA creează premise pentru a-și amplasa rachetele în Europa și Asia
  Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
  Lavrov: Tentativele SUA de a negocia cu teroriștii sunt inadmisibile
  Lavrov a vorbit despre „criza de încredere” dintre Rusia și Occident
  Tagurile:
  acordul de la Minsk, Minsk, Ucraina, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei