04:36 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  4301

  Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a cerut astăzi într-o conferință de presă la Roma, ca statele membre să informeze Bruxelles-ul despre măsurile pe care le iau împotriva virusului și să acționeze coordonat.

  BRUXELLES, 26 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Prin vocea comisarului european pentru sănătate, UE solicită de fapt statelor membre să-şi coordoneze răspunsurile la răspândirea coronavirusului şi să evite abordările divergente, centralizând toate informațiile și deciziile la Bruxelles.

  ''Toate statele membre trebuie să ne informeze despre planurile lor de pregătire'', a spus comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, afirmând că răspândirea coronavirusului în Italia şi în Europa constituie ''un motiv de îngrijorare'', dar că ''nu ar trebui să cedăm panicii''.

  Stella Kyriakides a anunţat că Uniunea Europeană va emite informaţii pentru călători legate de coronavirus și a solicitat să fie evitate abordările divergente''.

  Potrivit oficialului european, Comisia Europeană este pregătită să coordoneze răspunsurile ţărilor membre. Pare însă că aceasta este doar o nouă ocazie pentru Bruxelles să își afirme controlul asupra statelor membre și să decidă pentru întreaga Uniune.

  ''Europa încă este în faza de izolare'', a estimat comisarul pe sănătate, care le-a cerut tuturor statelor membre să-şi revizuiască ''procedurile contra pandemiilor'', să informeze şi să se coordoneze cu Bruxellesul în legătură cu planurile lor de acţiune.

  În legătură cu o misiune ştiinţifică comună a UE şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a sosit luni în Italia, Kyriakides a spus că studiul de caz italian va ''contribui major la înţelegerea modului de propagare a virusului, la ţinerea sub control a expansiunii sale şi la furnizarea unui sprijin mai bun întregii Europe''.

  Reprezentanta Comisiei Europene a salutat decizia ţărilor vecine Italiei de a nu-şi închide frontierele cu aceasta, care în opinia sa ar fi fost o măsură disproporţionată şi ineficientă, dar şi iniţiativa preşedinţiei croate a Consiliului UE de a desfăşura reuniuni periodice ale miniştrilor sănătăţii, pentru ''menţinerea contactelor la nivel ştiinţific şi a discuţiilor pe plan politic''.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)

  Tematic

  Comisia Europeană atacă creșterea pensiilor din România
  Comisia Europeană intervine pentru repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan
  Durere pentru români: ”Epidemia de coronavirus lovește puternic în lumea maneliștilor”
  Nebunie totală! Un medic din Iași se oferă voluntar să se infecteze cu CORONAVIRUS!
  Coronavirus 2020: dosare penale pentru 4 români, acuzații grave
  Comisia Europeană îngroapă ultimele companii românești
  Tagurile:
  coronavirus, Bruxelles, Comisia Europeană


  Știrile Zilei