10:28 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33813

  Vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a anunțat astăzi o lovitură dură: Comisia Europeană va recomanda săptămâna viitoare lansarea procedurii pentru deficit excesiv împotriva României.

  BRUXELLES, 26 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul făcut de vicepreședintele Comisiei Europene prinde România în plină criză politică, cu un premier demis de Parlament și care și-a depus mandatul de premier desemnat și cu un președinte care vrea neapărat anticipate doar ca să obțină o victorie ușoară pentru partidul pe care îl controlează.

  Între timp, Comisia Europeană nu ține cont de criza de la București și va recomanda săptămâna viitoare lansarea procedurii pentru deficit excesiv.

  „În privinţa veştilor nu tocmai bune, am publicat recent raportul în virtutea Articolului 126.3 referitor la România care arată că iniţierea procedurii pentru deficit excesiv împotriva ţării este garantată, întrucât deficitul a fost peste nivelul de 3% din PIB anul trecut şi se estimează că va rămâne aproximativ acelaşi nivel anul acesta şi anul viitor”, a căzut ca un trăsnet anunțul oficialului european care nu mai lasă loc de îndoială.

  El a mai spus că a văzut în România o acumulare de mult timp a dezechilibrelor fiscale şi o politică fiscală prociclică expansionistă începând din 2016.

  ”Statele membre au oferit un aviz care confirmă evaluarea Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că vom continua şi vom recomanda lansarea procedurii pentru deficit excesiv împotriva României săptămâna viitoare“, a precizat Valdis Dombrovskis.

  Bulgaria stă mai bine ca România

  Pe plan general european, vicepreședintele Comisiei a arătat că există acum trei ţări cu dezechilibre excesive şi zece ţări cu dezechilibre. Ciprul, Grecia şi Italia au dezechilibre excesive, au avut şi anul trecut. În acelaşi timp, Germania, Spania, Franţa, Croaţia, Irlanda, Olanda, Portugalia, România şi Suedia înregistrează dezechilibre”, a arătat oficialul european care a apreciat că în Bulgaria problemele au fost rezolvate.

  Astfel, potrivit declarațiilor sale, Sofia a înregistrat progrese importante în consolidarea guvernanţei sectorului financiar, datoria corporativă a scăzut, s-a diminuat şi ponderea creditelor neperformante.

  Tematic

  Comisia Europeană stopează autostrada Sibiu-Pitești pentru a salva gândacii!
  Comisia Europeană vrea să interzică ambalajele din plastic
  Știrea serii: Lovitură dură pentru România la Comisia Europeană! Cîțu s-a făcut de râs!
  Comisia Europeană îngroapă ultimele companii românești
  Comisia Europeană intervine pentru repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan
  Tagurile:
  deficit, România, Comisia Europeană


  Știrile Zilei