01:37 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  174346

  Armata turcă și teroriștii efectuează atacuri asupra pozițiilor armatei siriene și avioanele rusești.

  BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Unitățile turcești atacă pozițiile armatei siriene și avioanele rusești în provincia Idlib, anunță într-un reportaj postul de televiziune Rossiya-24, citată de RIA Novosti.

  Potrivit informațiilor postului de televiziune, acțiunile părții turce reprezintă un răspuns la atacurile aeriene în urma cărora a decedat cel puțin doi militari. Potrivit ziarului Daily Sabah, alți doi militari au fost răniți. În același timp, sursa nu specifică cine anume a efectuat atacul.

  "Militarii sirieni, sunt salvați,în sensul direct al cuvântului, de aviația Siriei și Rusiei. Avioanele forțelor aeriene ale Siriei și ale forțelor aero-spațiale ale Rusiei de fiecare dată îi opresc pe insurgenți", a menționat Evgheni Poddubnîi, șeful biroului televiziunii ruse de stat (VGTRK) în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

  Potrivit lui, forțele turcești și teroriștii utilizează activ sisteme de apărare aeriană portabile. Aviația rusă și siriană se folosește de capcane termice pentru a se apăra de atacuri.

  “Avioanele ruse și siriene trag asupra unor ținte termice false după bombardarea radicalilor fostei filiale Al Qaeda”, se spune în reportaj.

  Cele mai intense acțiuni militare au loc în regiunea satelor Nairoba, Saana și Jubasa, informează postul de televiziune.

  Mai devreme, agenția siriană de știri SANA a anunțat că insurgenții, susținuți de armata turcă, au pornit ofensiva spre regiunea orașului Saraqib din provincia Idlib. Teroriștii se folosesc de zeci de sinucigași și mașini cu bombă, forțele guvernamentale contraatacă cu artilerie.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
  Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
  Erdogan despre tensiunile din Idlib: E vorba de un război
  Israel, atac cu rachete asupra Siriei în această noapte - Video
  Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
  Siria va doborî toate avioanele care vor pătrunde ilegal în spațiul aerian sirian
  Putin și Erdogan au discutat despre situația din Idlib
  Macron și Merkel au discutat cu Erdogan despre Idlib
  Tagurile:
  Rusia, Turcia, Siria

  Știrile Zilei